Who Made Your Pants

 

Who Made Your Pants er en socialøkonomisk ligerie virksomhed beliggende i Southampton, i England.

 

Virksomheden opkøber stoffer, der er videresolgte fra store undertøjsvirksomheder ved slutningen af sæsonnen og hindre på den måde, at de ender som affald ved at forvandle dem til storslået nyt undertøj, der er designet til at sidde fladt under det almindelige tøj og være super komfortabelt.

 

For at skabe gode produkter til kunderne, mener Who Made Your Pants, at det også er nødvendigt at skabe gode forhold for de mennesker, der skal fremstille produkterne - undertøjet. Derfor har virksomheden en dejlig lille fabrik i Southamton, hvor man skaber jobs for kvinder, der har haft det svært. Kvinderne oplæres først i produktionen af undertøj, men Who Made Your Pants ønsker også at lave oplæring, så kvinderne med tiden kan varetage andre jobs i virksomheden f.eks. markedsføring og regnskab. Faktisk er en af de kvindelige ansatte allerede sidste år rykket op fra at være produktionsmedarbejder til at blive superviser.

 

Stifteren af virksomheden Becky John havde i mange år været interesseret både i menneskerettigheder gennem Amnesty International og i lingerie. Under indspilningen af en film til Open University om virksomheder med dårlige arbejdsforhold fik Becky følgende tanke: "Jeg kan godt lide lingerie, men hviem har egentlig lavet mit undertøj? og dermed var navnet til hendes kommende virksomhed født - "Who Made My Pants?". Samtidig vidste Beckey, at der i Southamton var en stor befolkning af flygtninge, og tænkte at der blandt disse måske var mange kvinder som følte sig isolerede og som måske godt kunne tænke sig et arbejde med at sy undertøj - undertøj med små 'who made my pants'stickers på.

 

I maj 2006 faldt hun over denne artikel i The Guardian, som gjorde det klart for hende, at hun ville starte en socialøkonomisk virksomhed. Hun sagde farvel til sit job i 2008 og begyndte at arbejde fuld tid på Who Made Your Pants? som officielt startede i december 2009.

 

De kvinder der er ansat i virksomheden er primært flygtninge fra Afghanistan, Somalien og Sudan - lande hvor der ofte er krigshandlinger. Nogen af dem har uddannelse og arbejdserfaring og nogen har ikke, så behovene er forskellige og virksomheden sørger derfor for individuel undervisning og oplæring. Tidligere rekruterede virksomheden nye medarbejdere via jobagenturer, men nu er der en meget stor venteliste.

 

Virksomheden arbejder med at skabe empowerment for kvinder på mange måder.
For mange af de kvinder, som virksomheden arbejder med, er det vigtigt at dette er et område kun for kvinder. Alle kvinder kan føle sig sikre i virksomheden, hvilket betyder at de kan slappe af og lærer og være sociale i frokostpauserne uden bekymringer. Ingen kan lærer særlig godt, når de er utrykke og bange. Så virksomheden gør alt for at skabe en varm, venlig og humuristisk atmosfære. Og det ser ud til at virke.
Who Made My Pants arbejder med mange forskellige former for oplæring f.eks. i "det at have et arbejde", engelske normer og i produktion af lingerie. Det er vigtigt at lærer, hvad det vil sige "at være ansat". Hvis man ikke har haft et arbejde tidligere - hvordan skal man så vide, at man skal sygemelde sig, når man er for syg til at møde på arbejde?
Who Made My Pants kan også være behjælpelig med at anvise andre former for services og oplæringsmuligheder, hvis kvinderne ønsker det.

 

Læs mere om Who Made Your Pants?: Klik her!

 

Se virksomhedens lingerie kollektion: Klik her! 

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981