Vækstprogrammer og inkubation for socialøkonomiske virksomheder

 

Den engelske organisation Nesta for nylig udgivet en rapport om den stigender mængde vækstprogrammer (incubators) for socialøkonomiske virksomheder. Rapporten har fokus på, hvad man kan lærer fra forskellige programme rundt omkring i verden.

 

Rapporten "Good Incubation - the Craft of supporting early-stage social ventures" er rettet mod mod mennesker og organisationer, der ønsker at støtte socialøkonomiske virksomheder hvad enten det er politikere, investorer eller mennesker som kører vækstprogrammer for at sikre at virksomhederne får den bedst mulige støtte.

 

Socialøkonomiske virksomheder ses i stigende grad som et vigtigt middel til at løse sociale og miljømæssige problemstillinger, som vi står over for i vor tid. Imidlertid har det såkaldte "Impact investment" sektor måttet kæmpe meget for at få udviklet et pålideligt net af potentielle investore til de socialøkonomiske virksomheders tidlige stadier.
Socialøkonomiske vækstprogrammer og "inkubatorer" er vokset frem for at udfylde dette tomrum og for at hjælpe stiftere af socialøkonomiske virksomheder med at udvikle virksomheder som er investeringsparate.

 

 Ved begrebet "inkubation" forstås en samling af teknikker som kan anvendes til at bevise værdien af en ide, udvikle et team og gøre virksomheder sikre i forhold til investeringer på senere stadier. Inkubation finder sted i vækstprogrammer, samskabelsesfora, akademier for socialøkonomiske virksomheder, i social venture academies og uddannelser, konkurrencer og gennem det arbejde som investorer på tidlige stadier i virksomhedens liv laver.
Over de seneste 5 år er antallet af hele denne række af initiativer vokset verden over.

 

Læs rapporten "Good Incubation - the Craft of supporting early-stage social ventures": Klik her! 

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981