Unge brasilianere lærer engelsk gennem videochats med ensomme ældre amerikanere

 

Unge brasilianere vil gerne lærer engelsk og ældre amerikanere, der bor på alderdomshjem vil gerne have nogen at tale med. Hvorfor ikke forbinde de to? Det er netop hvad FCB Brazil har gjort i "Speaking Exchange" projektet.

 

Ideen er enkel, og det er tydeligt at deltagerne i "Speaking Exchange" projektet kommer tættere på hinanden.
Gennem videochattene deler de ikke bare sprogundervisning, de begynder også at udvikle venskaber og, som beriger begge parter både kulturelt og følelsesmæssigt. Det er tydeligt, at der udvikler et mere universelt sprog, udover det engelske, mellem de to parter, hvor der tales mere direkte fra hjertet.

 

Projektet er startet som et pilotprojekt ved en CNA skole (Certified Nursing Assistantin school) i Liberdade i Brasilien og "the Windsor Park Retirement Community" i Chicago.
Mange af samtalerne er blevet optaget og uploaded som private YouTube videoer for at lærerne har kunnet evaluere de studerendes udvikling.

 

I følge Joanna Monteiro og Max Geraldo fra FCB Brazil er det en win-win situation, hvor begge parters reaktioner viser, at de får meget ud af relationen. Det smukke ved projektet er også at det ligger helt i FCB Brazil´s ånd, hvor man mener, at man skaber bedre studerende.

 

Læs mere om projektet: Klik her!

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981