Thy Naturkraft

 

Thy Naturkraft er et stort socialøkonomisk projekt i Thisted Kommune, som efter planen skal lanceres i januar 2015.

 

Det er institutionen Elmelund der er gået sammen med Nationalpark Thy, Naturstyrelsen Thy, Regional Madkultur Thy/Mors og Thy Erhvervsforum om at skabe det største socialøkonomiske projekt i Thisted nogensinde.
Elmelund er et bo- og uddannelsessted i Thisted Kommune for sentudviklede unge mellem 18 og 30 år med generelle indlæringsvanskeligheder og mentale og sociale funktionsnedsættelser. 

 

Det er tanken at lancere starte en socialøkonomisk virksomhed, der skal anvende råvarer fra Thy Nationalpark, forarbejde dem og sælge dem videre på markedsvilkår. I første omgang laves en produktion af paller og sække og andre unikke produkter. Opgaverne for virksomheden omfatte også at save træ, samle bær og urter samt vedligeholde og yde service i Nationalpark Thy.
Det hele sker med henblik på at skabe arbejdspladser for sentudviklede unge mellem 18 og 30 år.

 

Institutionen Elmeund har udviklet projektet i samarbejde med konsulent Marianne Saxtoft fra virksomheden samskabelse.dk.

 

Projektet har indsendt en ansøgning til A.P. Møller fonden, og hvis der kommer positivt svar fra Fonden, starter Thy Naturkraft i januar 2015.

 

Læs mere i Elmelunds nyhedsbrev: Klik her! 


Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981