Susanne Westhausen udpeget til Kommissionens ekspertgruppe om social iværksætteri

 

Susanne Westhausen fra Kooperationen er udpeget som dansk repræsentant for de ikke statslige aktører i socialøkonomien i Kommissionens ekspertgruppe om social iværksætter.

 

I forbindelse med EU Kommissionens indsats for at skabe et favorabelt klima for sociale virksomheder og interessenter i social økonomi og innovation blev det besluttet at etablere en konsultativ ekspertgruppe, der bl.a. skal monitorere udviklingen af og fremdriften i Kommissionens initiativer på området.

 

Gruppens officielle navn er ”Groupe d'experts de la Commission sur l'entrepreneuriat social”, i daglig tale forkortet til GECES. Gruppen er sammensat af repræsentanter for medlemslandenes regeringer, sociale entreprenørorganisationer, bank- og finanssektoren og universiteterne. Gruppen blev etableret i 2012 for en 6 årig periode (2012-2017), som en del af Social Business Initiative, og de vil løbende blive konsulteret af Kommissionen om muligheder, udvikling og implementering af initiativer, og om yderligere udvikling af det sociale entreprenørskab og af socialøkonomien i det hele taget.

 

I forbindelse med ny udpegninger for perioden 2015-2017 er Susanne Westhausen udpeget som dansk repræsentant for de ikke statslige aktører i socialøkonomien.
Susanne Westhausen ser selv udpegningen som et skulderklap og en anerkendelse af Kooperationens mangeårige indsats for at fremme socialøkonomien i Danmark. Hun går til arbejdet i forventning om masser af god inspiration og mulighed for at knytte endnu flere socialøkonomiske kontakter i Europa.

 

Se mere på GECES website: Klik her!

 

Se listen over repræsentanter for de ikke statslige aktører i socialøkonomien: Klik her!

 

Kilde: Kooperationen 

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981