Storbylandsbyen

 

Storbylandsbyen nord for Aarhus er et samarbejde mellem Østjysk Bolig, Aarhus Kommune og Social Udviklingscenter SUS, som netop er realiseret efter 18 år på tegnebrættet. Her skal socialt udsatte og "almindelige" danskere bo dør og dør og sammen skabe et levende bomiljø.

 

Storbylandsbyen er et unikt boligområde, som bygger på tanken om omvendt integration. Ideen er at bringe forskellige mennesker med forskellige ressourcer sammen og skabe et socialt bæredygtigt miljø, der fremmer inklusion.

 

20 træhuse med i alt 40 boliger og et fælleshus danner rammen om Storbylandsbyen, og beboerne er en blanding af tidligere hjemløse, socialt udsatte og helt "almindelige" danskere fra kolonihaverne på nabogrunden og Østjysk Boligs venteliste. De skal nu sammen med en vicevært gøre Storbylandsbyen til et rart sted at bo.

 

Det er første gang i Danmark, at man etaberer et boligomårde, hvor man beder beboerne om at skabe et fællesskab. Man flytter altså ikke ind i Storbylandsbyen for at redde andre. Det er meningen at man skal have lyst til at bo der og bidrage til fællesskabet.

 

Læs mere om Storbylandsbyen på Østjysk Boligs hjemmeside: Klik her!

 

 

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981