State of Social Enterprise Survey 2017State of Social Enterprise Survey 2017

 

22.09.2017

 

 

Social Enterprise UK udgav d. 21. september " The Future of Business - State of Social Enterprise Survey 2017" med status for socialøkonomiske virksomheder i England pr. 2017.

 

Det er tiende år i træk, at Social Enterprise UK laver en årlig status for landets socialøkonomiske virksomheder, og dette års udgave er den mest omfattende rapport til dato.
Resultaterne bygger på interview med 1581 senior ansatte i socialøkonomiske virksomheder.

 

England anses af mange andre lande som pioner i forhold til socialøkonomiske virksomheder og sociale investeringer.
Der er i dag ca 70.000 socialøkonomiske virksomheder i England, som bidrager med 24 milliarder pund til den engelske økonomi og som har næsten en million mennesker ansat.
Siden 2005 er der blevet stiftet ca. 13.000 såkaldte Community Interest Companies - hvilket også er en indikator for væksten i den socialøkonomiske sektor i England.

 

Rapporten viser bl.a.
Der startes stadig mange nye socialøkonomiske virksomheder
25% af de engelske socialøkonomiske virksomheder er under 3 år gamle. Næsten fire ud af ti af de socialøkonomiske virksomheder er fem år gamle eller mindre.

 

De socialøkonomiske virksomheder er placeret i områder hvor der er mest brug for dem.
28% af de engelske socialøkonomiske virksomheder ligger i de mest udsatte områder i England. 34% af de socialøkonomiske virksomheder i England operere på nabolags niveau eller på lokalt niveau.

 

Det er virksomheder
74% af de engelske socialøkonomiske virksomheder thener mere end 75% af deres indkomst på salg. Og den mest almindelige kilde til indkomst er den almindelige befolkning: for 27% er det den primære kilde til indkomst.

 

Handel med det offentlige
Den offentlige sektor er den mest almindelige kilde til indkomst for 20% af de engelske socialøkonomiske virksomheder. Det er den primære kilde for 59% af socialøkonomiske virksomheder med en omsætning på mere end 5 millioner pund.

 

De socialøkonomiske virksomheder er mere innovative end traditionelle virksomheder
Antallet af socialøkonomiske virksomheder, der har introduceret et nyt produkt i de seneste 12 måneder er 59% - for traditionelle SMV´ere er det tal 33%.

 

De socialøkonomiske virksomheder skaber muligheder for udsatte
To tredjedele af de engelske socialøkonomiske virksomheder (69%) støtter udsatte grupper og 44% ansætter dem. Dog har næsten en tredjedel (30%) overordnet reduceret deres arbejdsstyrke det seneste år.

 

Læs mere og download rapporten her 

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981