Soul Shine

 

Soul Shine er en socialøkonomisk virksomhed og butik i Latinerkvarteret i Aarhus, der forhandler unikt Second-hand & Vintage tøj.

 

Soul Shines butik indeholder også en lille hyggelig Cafè, hvor man kan drikke the og kaffe, samt spise af de lækre hjemmelavede økologiske boller og kager.


Bæredygtighed er vigtig for Soul Shine, der i videst mulig omfang går ind for genbrug og økologi. Både for virksomhedens egen, planetens og universets skyld. Soul Shine Tøj
Virksomheden arbejder ud fra tanken om, at opmærksomheden på at gøre det godt for vores miljø og jord, også vil frembringe noget godt i os mennesker. Derfor har det også været oplagt, at det er en Second-hand & Vintage butik, der er basen for virksomhedens arbejde.
Alt tøjet er nøje udvalgt, velholdt og det er originalt over 25 år gammelt. Hovedparten af tøjet er erhvervet i Berlin og Amsterdam eller gennem danske samlere af Vintage-tøj. Da Soul Shine er en non-profit organisation, er det vigtigt at understrege, at virksomheden ikke betaler en masse penge for tøjet, men derimod meget gerne tager imod særligt tøj fra mennesker, som vil donere det som støtte til Soul Shines arbejde.
Tøjet skal som udgangspunkt have mindst 20-25 år på bagen, være af god kvalitet, lækkert og i god stand.

 

Udover tøjet tager Soul Shine også enkelte retrovarer ind, altså nyproducerede varer, som er lavet i Vintage-stil og af høj kvalitet.

 

Soul Shine er udover at være en butik også et socialøkonomisk projekt, hvor formålet er at skabe arbejdspladser til mennesker, der har været ramt af stress, depression eller anden psykisk sårbarhed. Virksomheden drives af professionelle ildsjæle, kompetente frivillige og mennesker ansat på særlige vilkår.

 

Grundfilosofien
Grundfilosofien er gennemgribende holistisk. Man arbejder med hele mennesker - med arbejdsliv, privatliv, med vækst og trivsel og dets modsætning. Der arbejdes dels med samtale og dels med miljø-terapi.
Soul ShineMen ud over det arbejdes der også med musik, dufte, med det kreative og med at få aktiveret begge hjernehalvdele, så man kan være løsningsorienterede. Dette istedet for at problematiserer den psykiske situation.
Acccept og åbenhed er vigtige elementer og det at fortælle sin historie, acceptere den og derved forsøge at fjerne tabuerne omkring den psykiske sårbarhed, som i sin helhed hurtig kan vendes til en styrke. Derfor er der ofte samling i Soul Shine om borde og kaffe kopper. Og der er altid stearinlys, lækker soulmusik og dufte.

 

"At blive set som den du er, er i sandhed at blive healet!" - er en sætning, et mantra der siges ofte i Soul Shine. Og får man virkelig lov til at være den man er, så vokser man. I Soul Shine operere man ikke med et diagnose begreber i forhold til den psykiske sårbarhed, men anser den for at være et livsvilkår. Det betyder også at man grundlæggende mener at alle arbejdspladser burde have den rummelighed og fleksibilitet som Soul Shine har.

 

Personen bag
Initiativtageren bag Soul Shine er Kate Horslund Nielsen. Kate er en mild og kærlig 54 årig ildsjæl der brænder for, at løfte denne samfunds opgave i tiden fremover. Kate Horslund
Kate kommer direkte fra en projekt-chef stilling hos en privat anden aktør, hvor hun gennem flere år har udført disse mangeartede afklarings opgaver. Hun startede i 2011/2012 sit eget firma LifeVISION Aps & Soul Shine på denne baggrund og var derved klar til at bidrage med både viden og stor erfaring på feltet. Derudover har Kate en kognitiv terapeut-uddannelse, hvilket også er en anerkendt og nødvendig arbejdsmetode, når man arbejder med psykisk sårbare.
Kate har oprindeligt en baggrund som tøj-designer tilbage fra 80èrne og 90èrne, så hun føler sig helt parat til, at løfte de spændende opgaver i Soul Shine Second-hand & Vintage, både på det kreative, menneskelige og faglige plan.

 

Hvad er den største udfordring?
Den største udfordring for Soul Shine har været likvide midler til at udvikle projektet og derved skabe flere arbejdspladser. Udfordringen udspringer af bankens nej til at gå ind i projektet, samt en manglende samarbejds-aftale med Aarhus kommune, dette blot så et minimum af økonomi er på plads. Projektet er i dag alene finansieret af driften i butikken.

 

Hvad er den største succes?
Den største succes har været at se forskellen vi har gjort, for disse skønne kvinder, der har været omkring Soul Shine. Vi har bragt håb, styrke og ansvar tilbage, så fremtiden pludselig ser lys og spændende ud og selvforsørgelse igen er en drøm. Denne drøm vil Soul Shine gerne bidrage til går i opfyldelse, både ved at skabe interne jobs, men også ved at støtte til eksterne jobs og uddannelser.
Soul Shine`s største ønsker er en interesseret investor, et samarbejde med andre lignende projekter og en samarbejds-aftale med Aarhus kommune, så projektet Soul Shine kan udvides og udvikles.

 

Fakta om Soul Shine Second-hand & Vintage
Adresse: Graven 24B, baghuset, 8000 Aarhus C
Tlf.: 86 12 12 07
Hjemmeside: www.lifevision.dk se under Soul Shine
Facebook: Klik her!  
Blog: Klik her!
Opstart og ejerforhold: Virksomheden er etableret i januar 2012 som et Aps, og både Soul Shine Second-hand & Vintage og konsulenthuset LifeVISION Aps ejes af Kate Horslund Nielsen.
Ansatte pt.: Udover Kate er der pt. 1 fleksjobber ansat, 9 frivillige og 2 i praktik-forløb. Hovedparten af de frivillige er psykisk sårbare.

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981