Social Investment Skotland (SIS) - Social Impact Rapport 2015

 

Social Investment Skotland er en velgørende organisation og social virksomhed, der yder lån til andre velgørende organisationer, sociale virksomheder og lokalsamfundsgrupper i hele Skotland.

Social Investment Skotland (SIS)

Der er tale om Sociale investeringer, der er med til at skabe jobs og øget uafhængighed for socialøkonomiske virksomheder i Skotland. Organisationen yder finansiering til socialøkonomiske virksomheder ved at låne penge fra banker og investorer, og udlåne dem til overkommelige rentesatser.

 

SIS har netop udgivet sin Social Impact Rapport 2015, som viser at organisationen understøtter mere end 3000 jobs, og at dens kunder har haft en årlig indkomst på 172 millioner pund. Det er en vækst på 22 millioner pund i forhold itl 2014. Det interessante er, at 100 million pund af disse kan tilskrives indkomst fra handel, mens 54 millioner pund er kommet fra bevillinger og tilskud og at 10 millioner pund er kommet fra andre kilder.
Rapporten viser på den måde at 61% af SIS´s kunder er blevet mere bæredygtige og mindre afhængige af støtteordninger. 
Ud over den forbedrede økonomiske effekt, som SIS´s kunder leverer, fremhæver rapporten også nogle betydelige sociale effekter, på mange forskellige sociale indikatorer, herunder miljø, beskæftigelse, medborgerskab, mental sundhed og boliger.

 

Læs Rapporten her 

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981