Social Innovation to tackle fuel poverty in Europe

 

Ashoka søger sammen med Schneider Electric Foundation lanceret konkurrencen "Social Innovation to tackle fuel poverty in Europe" for at få gode bud på, hvordan man kan takle såkaldt "energifattigdom" i Europa.

 

Energifattigdom er når mennesker ikke har råd til at varme deres huse ordentligt op eller mangler elektricitet mm.) Mellem 50 og 150 millioner mennesker i Europa lever i følge en undersøgelse foretaget af Buildings Performance Institute Europe i 2014 i energifattigdom.

 

Ashoka og Schneider Electric Foundationønsker med konkurrencen at hjælpe med at forbedre tilværelsen for millioner af mennesker i 6 europæiske lande, hvor problemet er særligt udtalt. Der er tale om Belgien, Tjekkiet, Frankrig, Storbritanien, Italien og Polen.

 

Konkurrencen udvælger de 20 mest innovative sociale entreprenører og udstyres dem med skalleringsplaner. De modtager også ca. 300 timers sparring med rådgivere og eksperter for at kunne sprede deres innovationer og øge effekten af deres ideer lokalt og internationalt - alt sammen med henblik på at fremme diskussionen om energifattigdom i Europa.

 

Der er deadline for indsendelse af ansøgninger d. 31 oktober 2015.

 

Ashoka
Ashoka er verdens største organisation og netværk for sociale entreprenører opg er stiftet af amerikaneren Bill Drayton i 1980 i Washington. Ashoka startede op i Skandinavien i 2012 med kontor i Stockholm. 
I Skandinavien er Ashokas arbejde bl.a. støttet af Danfoss og blandt de Skandinaviske Ashoka Fellows er Thorkil Sonne og Jesper Juul fra Danmark. 

 

Læs mere om konkurrencen: Klik her! 

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981