Social Innovation Initiative on Anti-Corruption for Development

 

FN´s Udviklingsprogram (UNDP) har netop lanceret ”Social Innovation Initiative on Anti-Corruption for Development”, som søger gode sociale innovationer, der kan hjælpe med at bekæmpe korruption.

 

Korruption er et stort problem, som FN gerne vil gøre noget aktivt for at bekæmpe. Næsten 5% eller 2.6 billioner dollars af det globale BNP forsvinder til korruption, og går dermed fra de penge der skulle bruges til udvikling.
Korruption forhindre mennesker i at få adgang til basale ydelser som sundhed, uddannelse og vand og sanitet. Der er stort behov for anti-korruptions indsatser.
I et land som Thailand finder 63,4% af befolkningen af korruption er acceptabel, hvis de selv drager nytte af den. Og en stor del af unge under 20 har samme atityde.

 

I frygt for at dette synspunkt skal brede sig har FN netop lanceret ”Social Innovation Initiative on Anti-Corruption for Development”.
The Social Innovation Initiative finansiere 6 innovationer, som går udover de traditionelle veje i forhold til at bekæmpe korruption i Asien-Stillehavsregionen. Hvert innovation modtager 50.000 dollars til at lave et pilot projekt eller til at udvide deres eksisterende arbejde. Innovationerne er udvalgt fra 14 forslag fra en rækkeansøgere bl.a. UNDP landskontorer og NGO partnere.
Projekterne er bl.a. vurderet på deres evne til at være selvbærende efter finansieringsperioden.

 

De udvalgte projekter er:
1. Citizens’ Information and Accountability Forum (Pakistan)
2. Citizen Empowerment Hubs (Philippinerne)
3. Anti-corruption Cafés in Universities (Thailand)
4. Youth Participation Innovation Laboratory (Kina)
5. Corruption Tracking Tool for the Extractives Industry (Indonesien)
6. Strengthening Anti-Corruption Work (Vietnam)

 

Læs mere om de enkelte projekter: Klik her! 

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981