Social Impact Investment: Building the Evidence BaseSocial Impact Investment - Building the Evidence Base

 

Ny rapport fra OECD ser nærmere på, hvordan man kan opbygge evidensgrundlag for sociale investeringer.

 

Sociale investeringer (Social impact investment ) er blevet mere relevante i nutidens økonomiske struktur fordi de sociale problemstillinger øget i forbindelse med offentlige finanser i mange lander er under pres.
Der er behov for nye tilgange i forhold til at adressere økonomiske og sociale udfordringer, også offentlige private partnerskaber, som kan finansiere og levere innovative løsninger i stor skala fra bunden og op.
Derfor er opmærksomheden på sociale investeringer vokset både i OECD og ikke-OECD lande. Det gælder også G8 og G20 landene.

 

I den forbindelse var David Cameron vært for David Cameron et G8 Social Impact Investment Forum  i London i juni 2013 og lancerede Social Impact Investment Taskforce, som har har udgivet en række rapporter.

 

 En af resultaterne fra G8 Social Impact Investment Forum var at OECD blev bedt om at producere en rapport om sociale investeringer. Rapporten Social Impact Investment: Building the Evidence Baseudgør en ramme for vurdering af det sociale investeringsmarked og fokuserer på behovet for at bygge evidensgrundlaget. Den understreger også betydningen af yderligere internationale samarbejder i udviklingen af globale standarder for definitioner, dataindsamling, effektmåling og evaluering af politikker.
OECD kan have en vigtig rolle i det arbejde.

 

Læs rapporten her 

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981