Social Entrepreneurship and Innovation Social Entrepreneurship and Innovation - ny bog med casestudier

 

Social Entrepreneurship and Innovation: International Case Studies and Practice er en ny bog af Ken Banks med 13 casestudier inden for feltet social innovation og socialt entreprenørskab.

 

De 13 casestudier dækker en lang række problemområder og har stor geografisk spredning. Her er cases om data visualisering i Palæstina og udvikling af solcelleteknologi til fødeklinikker i Nigeria eller om massage for autister i USA.
Stifterne af de enkelte sociale innovationer deler deres historie og baggrund – hvor og hvordan de er vokset op, og hvordan de tænker det har kvalificeret dem til at udføre det arbejde de laver i dag samt, hvorfor deres løsninger virker, og hvorfor det betyder noget. Man kan bl.a. læse om respons i forhold til at finde problemet – eller hvordan problemet har fundet dem – og hvordan de er gået frem i mht. at udvikle en løsning og derpå en organisation til at støtte den.
Bogen fortæller også om deres tanker om vigtige beslutninger, som de har været nødt til at tage – finansierng, bæredygtighed og organisationsstruktur og hvordan de har kunnet bestemme/måle effekten af det de gør.

 

De sociale entreprenører deler både højdepunkter og lavpunkter i forhold til livet som social entreprenør successer og fiaskoer - hvad der har virket for dem og hvor de har fejlet. Endelig reflekterer de sociale entreprenører i de 13 cases over, hvad de har lært gennem deres rejse

 

Forfatteren Ken Banks
Ken Banks er grundlægger af den globale non-profit organisation kiwanja.net. Han har i mange å helliget sig til anvendelsen af mobil teknologi for for at skabe positiv social og miljømæssige forandringer i udviklingslandene. Han har fået adskillige udmærkelser og er bl.a. PopTech Fellow, Tech Awards Laureate, Ashoka Fellow og National Geographic Emerging Explorer. På CARE International blev han udnævnt til Entrepreneur in Residence i 2015. Han blev også valgt som Fellow i Royal Society of Arts i 2012, og i 2013 blev han nomineret til den prestigefyldte TED Prize.
Ken Banks har siden 2012 brugt en stigende andel af sin tid på at være mentor, at skrive og holde foredrag om sociale innovatorer verden over – de personer som løser nogen af de mest presserende problemer som menneskeheden står overfor.
Bogen er en forlængelse af dette arbejde.

 

Læs mere her 

 

Bestil bogen her 

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981