Social Enterprise Day 2017

 

Tid: Torsdag d. 16. november 2017
Sted: Hele Danmark - og resten af verden

 

Social Enterprise Day hylder socialøkonomiske virksomheder ved at sætte fokus på dem d. 16. november 2017.

 

Baggrund 

Social Enterprise Day er oprindeligt et koncept, der er lanceret af den engelske paraplyorganisation for socialøkonomiske virksomheder Social Enterprise UK. De seneste par år er dagen blevet fejret i England og et par andre lande på torsdagen i Global Entrepreneurship Week

 

For at hylde de socialøkonomiske virksomheder lancerede Social Enterprise UK sidste år den digitale kampagne #whoknew, som skulle gøre det endnu lettere for de socialøkonomiske virksomheder at sprede budskabet omkring den forskel de gør, som socialøkonomisk virksomhed. Social enterprise UK inviterede socialøkonomiske virksomheder til at fortælle deres historie med #whoknew hashtagget og dele billeder på deres sociale-medier som Facebook, Twitter og Instagram.
Samtidigt opfordrede Social Enterprise UK borgere til at dele billeder af deres ynglings ydelser eller produkter fra socialøkonomiske virksomheder (Kilde https://www.socialenterprise.org.uk/whoknew)
Billeder fra #whoknew kampagnen 2016: https://www.flickr.com/photos/social_enterprise_coalition/sets/72157665097270239

 

Samarbejde mellem Sociale Entreprenører i Danmark og Social Enterprise UK
Sociale Entreprenører i Danmark (SED) har sammen med Social Enterprise UK taget initiativ til at udvide kredsen af lande, som deltager i dagen for dermed også at få et større international fokus på de socialøkonomiske virksomheder.
SED har foreløbig fået ni af sine internationale partnere, som arbejder med at støtte sociale iværksættere og socialeøkonomiske virksomheder, til at deltage i dagen.
Det betyder at det allerede nu er sikkert, at der bliver aktiviteter, der sætter fokus på socialøkonomiske virksomheder d. 16. november 2017 i:
• Estland, Letland, Litauen, Sverige, Norge, Tyskland, Polen, Island, Israel, Danmark, England.

 

Herudover arbejder Social Enterprise UK på at få flere lande til at deltage bl.a. USA, Australien, Thailand, New Zealand, Canada, Irland, Skotland, Indien samt andre europæiske lande.

 

Social Enterprise Day 2017 – Danmark
SED ønsker at flest mulige aktører og socialøkonomiske virksomheder vil deltage i Social Enterprise Day og allerede nu har flere meldt sig, som enten vil afholde fysiske arrangementer på dagen eller deltage via sociale medier.
Vi vil løbende opliste aktiviteter og deltagende socialøkonomiske virksomheder her på siden samt på SED´s facebookevent om Social Enterprise Day 2017:
Foreløbig er nedenstående aktiviteter en del af dagen (I Odense varmes op til dagen med afholdelse af national konference d. 15. november):

Arrangør: Kooperationen og KPH
Aktivitet: Spotlight på socialt iværksætteri
Tid: d. 16. November 2017
Sted: København
Kontakt : Kooperationen: Ulrik Boe Kjeldsen, 33 55 77 47,ubk@kooperationen.dk KPH: Anne Katrine Heje-Larsen, 26 66 75 71, annekatrine@kph-projects.dk

 

Arrangør: Odense Kommune
Aktivitet: Konference om socialøkonomiske virksomheder – paneldebatter med aktører i det socialøkonomiske felt.
Tid: d. 15. november 2017 kl. 13.00-16.00
Sted: Stjerneskibet, Havnegade 29, 5000 Odense C
Kontakt: Lene Høxbro Larsen, 21 44 65 61, lenln@odense

 

Arrangør: De seks SØV i Jammerbugt og Jammerbugt Kommune
Aktivitet: De seks socialøkonomiske virksomheder i Jammerbugt og Jammerbugt Kommune har besluttet at markere Social Enterprise Day evt. i samarbejde med den lokale Erhvervs- og Turistforening
Aktivitet: Der kommer et konkret bud på indhold på dagen ultimo september.
Sted: Jammerbugt
Kontakt: Peter Mortensen, Konsulent, socialøkonomiske virksomheder, Job- og Virksomhedsservice 4191 1484 , pmn@jammerbugt.dk

 

Hvordan kan man deltage?
Social Enterprise Day 2017 kommer til at bestå af to grene: Den digitale kampagne og de fysiske aktiviteter.

 

Fysiske aktiviteter:
Organisationerne og de socialøkonomiske virksomheder afgør selv, hvor mange aktiviteter, de vil lave på dagen alt efter de ressourcer, de har til rådighed. Det kan være at man som socialøkonomisk virksomhed vil arrangere oplæg, holde åbent hus eller måske markerer dagen med tilbud på produkter. Kun fantasien sætter grænser, og det afhænger som benævn af den enkelte virksomheds ressourcer.

 

Den Digitale kampagne: 
En vigtig del af aktiviteterne vil koncentrere sig omkring at skabe fokus på socialøkonomiske virksomheder via de sociale medier med brug af de to #tag: #SocialEnterpriseDay og #købsocialt. Derudover må du i opslag gerne tagge SED @socialeentreprenorer samt den socialøkonomiske virksomhed du deler (Hvis det ikke er din egen virksomhed). På den måde er det nemmere for os at følge med i, hvad der sker og dele opslag videre.

 

Har man som socialøkonomisk virksomhed ikke ressourcer til at skabe fysiske aktiviteter på dagen, kan man også blot deltage i den digitale kampagne. Det gør man som sagt ved, at fortælle historier fra sin virksomhed på dagen, uploade dem på de sociale-medier ved brug af #SocialEnterpriseDay og #købsocialt og tagget.

 

SED vil sende en wordfil med en A4 skabelon ud til de deltagende virksomheder, her kan man skrive sin historie/sit udsagn på, printe det ud og så holde det op, når man tager et foto til sin post til sociale medier.

 

Foreningen for Sociale Entreprenører i Danmarks rolle
Vores mål for Social Enterprise Day 2017, er at hylde og skabe fokus på socialøkonomiske virksomheder. Op til Social Enterprise day 2017 og på selve dagen vil vi booste de deltagene socialøkonomiske virksomheder, ved at sætte fokus på dem over vores sociale-medier.
På selve dagen, vil SED tage ud og live-streame fra socialøkonomiske virksomheder rundt omkring i landet. Vi vil forsøge at besøge så mange som muligt.
Derudover planlægger vi selv at sætte spot på socialøkonomiske virksomheder gennem et fysisk event.

 

Vi opdaterer løbende SED´s facebookside og facebook eventside om Social Enterprise Day 2017 med nyt om dagen, så hvis du vil følge med og vil hjælpe med at skabe yderligere opmærksomhed om Social Enterprise Day 2017 er du meget velkommen til at gå ind og trykke ”deltag” og dele Facebook-eventen. Adresserne er herunder:

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/173221236548018/?fref=ts
Facebookside: https://www.facebook.com/socialeentreprenorer/

 

Hvis du, din socialøkonomiske virksomhed eller din organisation har lyst til at at være med til sætte focus på socialøkonomiske virksomheder på Social Enterprise Day, eller vil vide mere om Social Enterprise Day d. 16. november 2017 så kontakt Per Bach på email. per@socialeentreprenører.dk el. tlf. 40 11 86 40.

 

Man kan læse mere om Social Enterprise Day konceptet på Social Enterprise UK´s side her 

 

Man kan også se billeder fra Social Enterprise UK´s kampagne for Social Enterprise Day dagen i 2016 på de sociale medier med #HowKnew her 

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981