SoaPenSoaPen

 

05.09.2017

 

SoaPen er en socialøkonomisk virksomhed i Indien, der bekæmper børnedødelighed ved at inspirere børn til at vaske hænder. Ifølge UNICEF dør over 1,5 millioner børn under 5 år hvert år af diarre.

 

Virksomheden, med kontor i Mumbai og New York er startet i 2015 af de 4 industriel designere Amanat Anand, Junho Byun, Shubham Issar, Yogita Agrawal fra Parson’s School of Design in New York City.

 

De 4 har gennem deres studie været optaget af ”social impact design” og at skabe produkter, som man ikke bare drømmer om, men produkter der virkelig er brug for.

 

Selve produktet er en lille bærbar sæbeblyant, som børnene eller læreren påfører hænderne i tør tilstand. Det bliver således en sjov vane og produktet er udviklet med farve, der først forsvinder, når hænderne er skyllet og gnubbet grundigt.

 

Det større mål er at øge håndhygiejnen hos børn i hele verden og på den måde mindske risikoen for at smidtsomme sygdomme spredes - og i sidste ende forhindre at 1,5 millioner børn hvert år dør af infektionssygdomme.
Virksomheden er ”FORBES under 30" nomineret og vundet UNICEF prisen ”Wearables for Good Challenge”

 

Læs mere på: www.soapen.com

 

Kilde: interaksyon.com

 

Se video om SoaPen her

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981