SØ Randers

 

Foreningen SØ Randers arbejder på at skabe en ny socialøkonomisk virksomhed i Randers, som skal få borgere med nedsat arbejdsevne i job.

 

Virksomheden skal sælge serviceydelser til private husstande samt offentlige og private virksomheder ved at tage udgangspunkt i den enkelte medarbejders evner og ressourcer. SØ Randers ønsker at skabe en speciel virksomhed, som fortrinsvis ansætter medarbejdere med nedsat arbejdsevne.


Grundtanken er at skabe arbejdspladser for de, som kun kan arbejde få timer, har særlige behov eller har svært ved at fastholde et job i en almindelig virksomhed.
”Vi vil gerne sælge serviceydelser til private husstande, offentlige og private virksomheder ved at tage udgangspunkt i, hvad den kommende medarbejder kan, har lyst og kræfter til”, forklarer Anne Stecher, formand for støtteforeningen SØ Randers.

 

Anne Stecher har en baggrund, som bl.a. jobkonsulent og selvstændig og er desuden selv fleksjobber. Hun har derfor en forståelse for både virksomhedsdrift, og hvad det vil sige at være på kanten af arbejdsmarkedet.

 

Netværk og nye relationer
Virksomheden skal fra starten være et græsrodsprojekt uafhængigt af kommune og andre offentlige instanser. Den skal drives for og med fleksjobbere/skånejobbere, som savner tilknytning til arbejdsmarkedet i samarbejde med andre ildsjæle.
”Med virksomheden ønsker vi, at etablere et netværk blandt ligesindede, hvor man kan sparre, udvikle sig og skabe nye relationer både med kollegaer og kunder med fokus på trivsel og trygge tilhørsforhold”, fortæller Anne Stecher. Hvis man tror virksomheden bliver en kaffestue med afklaringsforløb og praktik er det ifølge Anne Stecher langt fra sandheden, ”Planen er at ansætte i takt med, at vi kan lave en kobling mellem en kunde og en kommende medarbejder.
Der skal naturligvis laves de rigtige match, og det er derfor vigtigt at kende parternes behov gennem et grundigt forarbejde”, fastslår formanden. Potentielle kunder er der nok af.

 

Randers Kommune lavede i efteråret 2013 en mindre markedsanalyse, der konkluderede, at både private og offentlige virksomheder samt husstande ønsker at købe serviceydelser fra en social økonomisk virksomhed.
Ligeledes viste undersøgelsen, at der er et rimeligt match mellem, hvad kunderne efterspørger af ydelser, og hvad de ledige fleksjobbere gerne vil lave.

 

Vinder af beskæftigelsespris
SØ Randers og Anne Stecher har netop fået et skulderklap fra Det Lokale Beskæftigelsesråd. D. 11. november modtog hun LBR Temaprisen 2014, som hun deler med den anden vinder af konkurrencen Signe Simmonsen. De to modtager prisen for for deres ideer til at skabe flere socialøkonomiske virksomheder i Randers.
Prisen blev overagt af Borgmester Claus Omann Jensen ved en reception i forhallen på Laksetorvet.

 

For øjeblikket arbejder SØ Randers på at lave ansøgninger til fonde og puljer, rekruttere medlemmer, udarbejde markedsføringsplaner og meget andet. Hvis man er interesseret i at være med til at løbe den socialøkonomiske virksomhed i gang, vil SØ Randers gerne i kontakt med alle, som vil bidrage, samarbejde eller netværke med foreningen.

 

SØ Randers kan kontaktes på: soeranders@hotmail.com eller tlf. 20216802

 

Læs også artikel på randers.dk om LBR Prisen til Anne Stecher: Klik her!

 

Se mere på SØ Randers´facebookside 

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981