Slagelse vil have socialøkonomiske virksomheder

 

Kommunen vil oprette en ny enhed under Jobcenter Slagelse, som skal styrke indsatsen for at oprette socialøkonomiske virksomheder, hvor borgere, som er blevet visiteret til et fleksjob, kan få arbejde.

 

Fleksjobstillinger er en mangelvare i mange af landets kommuner så den nye enhed skal ifølge Helle Jacobsen(V), formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget hjælpe med at skabe job til ledige med nedsat arbejdsevne, så de ikke er nødt til at gå passive rundt på ledighedsydelse. Hun mener at de socialøkonomiske virksomheder både kan give mennesker med fleksjob et meningsfyldt arbejde, og samtidig være med til at skabe jobmuligheder for andre borgere med udfordringer og er i øvrigt glad for, at Slagelse Kommune kan iværksætte et tiltag, hvor både borgere, virksomheder og kommunen er vindere. Jobcenter Slagelse får med én nye enhed bedre mulighed for at hjælpe og guide lokale virksomheder med at oprette socialøkonomiske virksomheder.

 

Slagelse Kommune regner med af kunne spare udgifter til ledighedsydelse på op til 2,6 mio. kr. om året, hvis forsøget med de socialøkonomiske virksomheder bliver en succes.

 

Læs mere: Klik her! 

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981