SisterWorks  

 

SisterWorks er en australsk socialøkonomiske virksomhed, der hjælper og underviser immigranter og flygtninge, så de får styrket deres forretningskompetencer og selv kan starte virksomhed.

 

Virksomheden er startet af Luz Restrepo, der selv ankom til Australien fra Colombia som politisk flygtning for 4 år siden. Selv om hun var uddannet praktiserende læge havde hun svært ved at finde arbejde, fordi hun ikke talte sproget. Hun følte sig ensom og isoleret og fik meget lavt selvværd og synes kun, at hun havde to muligheder. At begå selvmord eller at tage positiv handling. Hun valgte det sidste og begyndte at tage engelskundervisning.

 

Hun så snart at mange andre kvinder var i samme situation, og indså at, hvis man gør tingene sammen med andre er det nemmere. Hun opfordrede kvinderne til at lave foreskellige sammen med hende, og det var starten til virksomheden SisterWorks, som hun i dag er direktør for. Luz Restrepo fik hurtigt følge af en gruppe frivillige, der ville støtte hendes projekt og som kunne hjælpe i forhold til jura, administration, fundraising og marketing. 


I SisterWorks kan kvinderne få udviklet deres forretnings kompetencer, lære at lave forskellige håndværksprodukter og at tale engelsk, med hjælp og undervisning fra australske frivillige og få et netværk.
Samtidig hjælper deres ophold i virksomheden dem ud af isolation, fordi de får australske venner.

 

SisterWorks forsøger at hjælpe de mest sårbare asylansøgere, flygtninge og immigranter – slle sammen kvinder.
Mange af dem lever i lukke kulturelle grupper og er økonomisk afhængige af mænd. Andre har været udsat for vold i hjemmet eller i sociale grupper.
Arbejdet i SisterWorks giver kvinderne troen på sig selv tilbage og hjælper dem til at forstå at de har rettigheder og at nogen vil støtte dem. Ifølge Yassah Zarwue fra Liberia, der er en af iværksætterne, der har været hos SisterWorks, har opholdet i virksomheden givet hende både selvtillid og venner. Hun har også oplevet at opholdet har hjulpet hende med at omstille sig til den australske kultur, hvilket især har hjulpet hende i forhold til at forstå den måde man laver forretning på i Australien, som er meget forskellig fra den hun er vant til i Liberia.
I virkeligheden vil de fleste deltagere, ifølge hende, bare gerne være uafhængige, betale skat og give tilbage til Australien.

 

SisterWorks ville ikke kunne eksistere uden hjælp fra frivillige og organisationen drivet udelukkende ved hjælp af penge fra fundraising eller fra salg af kvindernes håndværk. Luz Restrepo håber at modellen kan kopieres af kvinder andre steder i australien. Ifølge hende er der behov for mennesker, der er villige til at tage en risiko for at hjælpe udsatte grupper med at blive selvhjulpne. En god måde at gøre det på er at hjælpe dem med at starte deres egen virksomhed. Så hun arbejder på at udvikle en model for at sælge den ide.

 

Læs mere om SisterWorks: Klik her! 

 

Kilde: abc.net.au

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981