Scott & MayScott & May

 

 

Scott & May er en ny socialøkonomisk virksomhed i Plymouth i England, som tilbyder forskellige ydelser indenfor børnepasning.

 

Scott & May tilbyder fleksibel børnepasningsordninger, i eget hjem, til travle forældre som et supplement til eksisterende tilbud.
Det kan f.eks. være at sørge for morgenmad til børnene, bringe dem i skole eller at overnatte sammen med dem, hvis forældre arbejder om natten. Virksomheden tager betaling pr gang på ”pay as you go” basis.

 

Ifølge Emma Bryant, der er stifter og direktør i Scott & May, skal virksomhedens tilbud grundlæggende fungere som et par ekstra hænder, hvor der er behov for det, for at få hverdagen til at hænge sammen i travle børnefamilier.
Emma Bryant fik ideen Scott & May fordi hun selv oplevede, hvor belastende travle morgner med børnene kunne være. Samtidig havde hun venner og bekendte, som havde problemer med at få passet børn fordi de havde skifteholds- og sæson arbejde.
Det fik hende til at starte Scott & May som en virksomhed, der kunne tilbyde løsninger på alle de forskellige behov, der kunne være i forbindelse med børnepasning.

 

Scott & May geninvestere deres 30% af deres overskud i projekter i lokalsamfundet, bl.a. for at støtte unge i at komme i arbejde og for at skabe tilgængelig børnepasning for unge så de har mulighed for at starte eller genoptage studier. 30% doneres til velgørende organisationer og 40% bliver i virksomheden selv til at udvikle medarbejdere og services.

 

Udover at investere og donere penge til sociale formål ønsker virksomheden også at skabe jobmuligheder for mennesker med begrænsede kompetencer, mennesker som ellers har svært ved at finde ind på arbejdsmarkedet. De kan bl.a. tilbydes typer af jobs, hvor de ikke behøver at skulle have ansvar for børnene alene. Det kan være i forbindelse med at forældre er på barsel og har brug for et par ekstra hænder eller travle perioder i hjemmet.

 

Scott & May blev offentligt lanceret på Englands første Social Enterprise Sunday d. 13. September 2014.

 

Selv om vi i Danmark ikke rigtig kender til Socialøkonomiske virksomheder der arbejder med børnepasning er de ikke ualmindelige i England.
En af de største er London Early Years Foundation, der har 25 institutioner i London og mere end 2.000 forældre som kunder.

 

Læs mere om Scott & May på: www.scottandmay.com

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981