Resultater fra verdens første Social Impact Bond

 

The Peterborough social impact bond blev som verdens første af sin art lanceret i 2010 i England. De første resultater af eksperimentet er netop offentliggjort.

 

Både politikere, investorer, sociale organisationer og velgørende organisationer havde store forventninger til The Peterborough social impact bond, som blev startet med investeringer fra 17 investorer på 5 millioner pund, der skulle finansiere en indsats for at redusere gentagende kriminalitet blandt mandlige indsatte.
Med en reduktion på 8.4% i raten for gentagende kriminalitet set i forhold til kontrolgruppen, har det minimum på 7,5%, man satte som udgangspunkt gjort at investorer kan forvente tilbagebetaling af investeringskapital sammen med et moderat afkast.
Samlet set har The Peterborough social impact bond altså oversteget minimumsforventningerne og betragtes som en succes.

 

Selv om raterne ser lave ud, viser tallene også at resultaterne bliver progressivt bedre. Og det ser ud til at organisationen One Service, der står for indsatsen mod gentagende kriminalitet bliver bedre og bedre til at koordinere de lokale indsatser, hvilket kan aflæses i en større effekt.
Det betyder også at man forventer at investorer i fremtiden kan forvente større afkast fra the Peterborough social impact bond.

 

I følge organisationen Social Finance er der lanceret i alt 14 social impact bond projekter i England, og yderligere 25 globalt.
Social Finance har udgivet et interessant overblik over social impact bond projekter, og hvor mange der er globalt.
Social Finances publikation kan ses her 

 

Kilde: European Venture Philanthropy Association (EVPA) 

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981