Promoting social enterprise financingPromoting social enterprise financing

 

”Promoting social enterprise financing” er et nyt paper, om hvordan et socialt investeringsmarked for socialøkonomiske virksomheder i Europa kan styrkes.

 

Paperet er udgivet som en del af det netop afsluttede Social Innovation Europe projekt.
Paperet bygger videre på research i forbindelse med projekt ”Et mere fleksibelt og socialt finansieringsmarked i Danmark”,  der var bestilt af det tidligere Vækstcenter og, som blev udført at Teknologisk Institut i 2014/15.

 

”Promoting social enterprise financing” ser på, hvordan det sociale investiringsmarked i Europa kan styrkes.
Paperet indleder med at give en indsigt idet nuværende behov for kapital blandt europæiske socialøkonomiske virksomheder.
Derefter identificeres det nuværende primære finansieringsbehov og, der ses på hvordan en stabil forsyning af social finansiering kan hjælpe med at opfylde det.
Efterfølgende gennemgås forskellige sociale finansieringsprodukter og endelig gives et overblik over 3 specifikke finansieringsmodeller med en gennemgang af deres styrker og svagheder.

 

I forbindelse med paperet er der foretaget to ekspert interviews som også er udgivet separat:

Public school system reform in Denmark: Claus Hjortdal on the ‘Open School’ 

Improving conditions of social enterprises in Denmark: Insights from Charlotte Holmer Kaufmanas  

 

Forfattere til paperet er Gwendolyn Carpenter og John René Keller Lauritzen fra Teknologisk Istitut.

 

Læs paperet Promoting social enterprise financing her 

 

Kilde: Social Innovation Europe

Promoting social enterprise financing ”Promoting social enterprise financing” er et nyt paper, om hvordan et socialt investeringsmarked for socialøkonomiske virksomheder i Europa kan styrkes. Paperet er udgivet som en del af det netop afsluttede Social Innovation Europe projekt. https://webgate.ec.europa.eu/ Paperet bygger videre på research i forbindelse med projekt ”Et mere fleksibelt og socialt finansieringsmarked i Danmark” , http://socialvirksomhed.dk/Aktiviteter/praesentation-af-resultater-fra-eu-projekt-et-mere-fleksibelt-og-socialt-finansieringsmarked-i-danmark der var bestilt af det tidligere Vækstcenter og, som blev udført at Teknologisk Institut i 2014/15. ”Promoting social enterprise financing” ser på, hvordan det sociale investiringsmarked i Europa kan styrkes. Paperet indleder med at give en indsigt idet nuværende behov for kapital blandt europæiske socialøkonomiske virksomheder. Derefter identificeres det nuværende primære finansieringsbehov og, der ses på hvordan en stabil forsyning af social finansiering kan hjælpe med at opfylde det. Efterfølgende gennemgås forskellige sociale finansieringsprodukter og endelig gives et overblik over 3 specifikke finansieringsmodeller med en gennemgang af deres styrker og svagheder. I forbindelse med paperet er der foretaget to ekspert interviews som også er udgivet separat: • Public school system reform in Denmark: Claus Hjortdal on the ‘Open School’ https://webgate.ec.europa.eu/socialinnovationeurope/en/magazine/education-and-youth/interviews-0/public-school-system-reform-denmark-claus-hjortdal-open • Improving conditions of social enterprises in Denmark: Insights from Charlotte Holmer Kaufmanas https://webgate.ec.europa.eu/socialinnovationeurope/en/magazine/governance/interviews/improving-conditions-social-enterprises-denmark-insights-charlotte • Læs paperet Promoting social enterprise financing her https://webgate.ec.europa.eu/socialinnovationeurope/sites/default/files/sites/default/files/promoting_social_enterprise_financing.pdf
Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981