PigeonlyPigeonly

 

Frederick Hutson er en tidligere straffet, som har lavet virksomheden Pigeonly, der ved hjælp af IT-teknologi hjælper indsatte med at holde kontakt med deres venner og familie.

 

Pigeonly er en it platform som tilbyder omkostningsbesparende services til indsatte.
Grundlæggende er Pigeonly en vifte af features, som hjælper familier med at holde kontakt med deres kære, der sidder i fængsel.
I øjeblikket indeholder den Fotopigeon, der giver indsatte mulighed for at modtage hard-copy fotos printet fra telefon, computer eller tablet og Telepigeon, der giver indsatte adgang til at ringe billigt til deres kære frem for at skule foretage dyre long-distance opkald.
Samtidig indeholder siden en samlet database med indsatte i 50 statsfænglser der gør det muligt for familier at lokalisere indsatte uden at skulle gennem de individuelle staters databaser.

 

De services der udbydes ser måske ikke ud af meget, men for indsatte kan de betyde en stor forskel.
Frederick Hutson har fra starten betragtet projektet som en forretning og har altid regnet med, at mennesker ville betale et par dollars for at modtage et foto og for at kunne ringe billigere i telefon. Og det ser ud til han havde ret.
I dag har Pigeonly 13 ansatte i hovedkvarteret i Las Vegas, hvor det er en del af Tony Hsieh’s Downtown Project. Projektet har været i stand til at skaffe mere end 2 millioner dollars i opstartskapital.
Fotopigeon har udsendt mere end 90.000 fotos til11.000 kunder til 0,5 dollars per stk. Og mere end 30.000 kunder har anvendt Telepigeon (abonnementer fra 5 dollars om måneden).

 

Virksomheden anslår at familier, der benytter Pigeonly’s produkter har sparet mere end 1,4 millioner dollars pr. september 2014.
Hutson sover dog ikke på laurbærrene, han planlægger at udvide med yderligere services til indsatte som bank-services og boligtilbud efter løsladelse.

 

Ideerne til serviceydelserne har Hutson i høj grad fra sin egen til i fængsel. Her oplevede han, hvor svært det er for familien at holde kontakten til den indsatte. Selv blev han flyttet til 8 forskellige fængsler da han var indsat. Det gjorde det ofte vanskeligt for familien at følge med i, hvor han var.

 

Hudson ser også Pigeonly som en måde, hvorpå man kan forhindre gentagende kriminalitet. Ved at gøre det nemmere for indsatte at holde kontakten til deres familie, opfordre Pigeonly også indsatte til at holde sig fra kriminalitet. Og hans ide bakkes op af forskning.
Isolation er noget af det værste et menneske kan opleve.
Det vigtige spørgsmål er: Hvilke slags mennesker ønsker vi at løslade? En der har mistet kontakten til alle de kender, og som har mere end 50% chance for at begå kriminalitet igen? Eller en som er i kontakt med mennesker der kan hjælpe og støtte deres integration tilbage i samfundet?

 

Læs mere om Pigeonly på: pigeon.ly

 

Læs artikel om Pigeonly: Klik her! 

 

Kilde : fastcompagny.com 

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981