ONergyONergy

 

Den Nordøstindiske socialøkonomiske virksomhed ONergy,har udviklet en række energiløsninger, som ikke kun adresserer manglen på elektricitet og forbedre sikkerheden i lokalsamfundene, men som også viser vejen til økonomisk selvstændighed for kvinder.

 

NOergy’s innovative solenergiløsninger tilbyderenergi for at imødekomme Indiens udviklingsmæssige og sociale udfordringer.

 

For at fremme solenergi som en ren og pålidelig energikilde, oplærer virksomheden kvindelige iværksættere i brugen af dens produkters teknologi, anvendelse og specielle funktioner. Ved at danne partnerskaber med lokale græsrods organisationer, mikrofinansierings instititioner, NGO ´er og kvinders selvhjælps grupper formidler virksomheden produkt know-how samtidig med at den også gør disse kvinder i stand til at fungere som distributører for virksomheden – hvilket kan give kvinderne både indkomst og øget selvværd.

 

Ifølge Piyush Jaju, direktør for ONergy er mangel på energi en vigtig flaskehals for udvikling og kvinder er en central faktor i udviklingen af deres familie og skabelsen af næste generation. ONergy’s produkter tilbyder miljømæssige fordele ved at reducere brugen af diselgeneratorer, petroleum og andre skadelige energikilder – og de hjælper kvinderne til at skabe en ”lysere” fremtid.

 

Sandhya er et levende eksempel på hvordan ONergy’s iværksætterprogram skaber forandring for Indiens fattige. Før hun begyndte at arbejde for ONergy, Kunne Sandhya og hendes mand knap klare sig økonomisk.
Med organisationens støtte har hun kunnet få et lille lån fra den lokale mikrofinansierings institution og begyndte derefter at lave demonstrationsmøder hvor hun fortalte om fordelene ved solenergi og om hvordan man anvender ONergy’s produkter og hvordan man nemt kan købe dem gennem mikrolån. Hun er nu i stand til at få oplyst sit hjem, hvilket giver hendes børn mulighed for at studerer også om aftenen. Hun ledsager også lejlighedsvis sin mand i marken, som vandes af en solenergidreven pumpe.
Da hun er den første til at få elektricitet i sit hus, og fordi hun har fortalt om fordelene ved ONergy produkter har Sandhya været med til at inspirere mange andre kvinder i hendes landsby.

 

Indtil nu har ONergy oplært mere end 2.000 kvinder og satser på at nå 50.000 kvinder I Nordøstindien indenfor de næste tre år. Virksomheden har udviklet produkter til kunstvanding vha. solenergi, mikro kølerum (til landbrug), lavpris solenergi computere systemer (til undervisningssektoren) og solenergi mikro elnet til husholdninger.
Til dato har ONergy haft indflydelse på mere end 350.000 mennesker og i sit arbejde med NGO partnere og mikrofinansiering har virksomheden planer om at kunne gøre livet bedre for mere end 1 million kvinder i løbet af de næste to år.
ONergy blev i 2015 en del af Business Call to Action programmet

 

 Læs mere om ONergy her 

 

Kilde: SocialEarth 

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981