One WaterOne Water

 

One Water er en engelsk socialøkonomisk virksomhed, der anvender 100% af sit overskud til vandprojekter i Afrika.

 

 

I England sælges der for 2 milliarder pund vand på flasker. I erkendelse af det faktum ønsker folkene bag One Water at give alle de millioner af mennesker, der køber vand på flasker, en bedre mulighed for at hjælpe med at samle penge til at lave projekter for rent drikkevand i Afrika. Projekter der har livsvigtig betydning for de mennesker der hjælpes.

 

Historien
En gruppe venner sad og så Grand National hesteløbet tilbage i 2003. I den forbindelse nævnte en af dem en artikel han lige havde læst om at der er en milliard mennesker der ikke har adgang til rent drikkevand.
Alle i lokalet var enige om at, der var behov for at gøre noget, og i løbet af natten var ideen om One Water født.
Ideen var at skabe et anderledes brand af vand på flasker – et brand som skal gøre en forskel ved at give overskuddet væk.

 

Der blev arbejdet videre på ideen og et år senere sagde Duncan Goose sit job op for at arbejde fuld til på projektet. One Water
Duncan Goose blev oprindeligt inspireret til at arbejde på On Water projektet ved at se et foto i The Guardian af en pige ved en lille pige, der sad ved en aflåst vandforsyning, som stod i nogle beskidte og ikke særlig tiltalende omgivelser. 
One Water har i øvrigt fundet frem til pigen og man kan se hendes historie her
Det var ikke et let arbejde at udvikle projektet, men Duncan fik støtte fra den oprindelige gruppe venner, og d. 30 maj 2005 var de første One Water vand på flasker i handlen. Virksomheden Global Ethics Ltd og brandet One var født. Senere samme år kunne man ved Live8 koncerten 2005 se Brad Pitt med en flaske One Water. Koncerten blev transmiteret til 2 milliarder mennesker verden over, så det var en kæmpe reklame for One Water projektet.

 

Her 10 år senere har projektet haft et overskud på over 10 millioner pund, der er gået til vand projekter i Afrika i bl.a. Malawi, Angola og Syd Sudan.
Man kan se mere om alle One Waters projekter her

 

One Water har udviklet forskellige produkter indenfor vand på flasker bl.a. vand med smag og "juiced water" (som indeholder 15% frugtjuice). Man kan se One Waters forskellige flaskevandsprodukter her

 

Projektet har også planer om at kopiere konceptet til andre produktkategorier f.eks. madvarer, eneregi, sundhedsprodukter og finansielle produkter alt sammen for at rejse penge til humanitære og sociale formål.
Man kan allerede nu købe One Eggs og One Kitchen Foil.
Det er alt sammen små skridt på en lange vej, men forretningsideen ser ud til at være god, og de 10 millioner pund, der er samlet ved One Water projektet har allerede hjulpet 2 millioner mennesker med at få adgang til rent drikkevand og dermed at få et bedre liv.

 

Læs mere om One Water: Klik her! 


Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981