Ny rapport om socialt entreprenørskab i Holland

 

EFESEIIS projektet (Enabling the Flourishing and Evolution of Social Entrepreneurship for Innovative and Inclusive Societies) har netop udgivet en rapport om udviklingen af socialt entreprenørskab i Holland.

 

EFESEIIS projektet, der er finansieret af EU´s 7. Rammeprogram, sigter mod at producere ny viden der kan give europærere mulighed for at forstå under hvilke omstændigheder socialt iværksætteri starter, hvordan det udvikler sig og hvordan det kan bidrage til at løse samfundsmæssige udfordringer på en bæredygtig måde.

 

Projektet udgøres af partnere fra 10 forskellige europæiske lande: Italien, England/Skotland, Holland, Østrig, Tyskland, Frankrig, Polen, Albanien, Serbien og Danmark (Syddansk Universitet).

 

Holland har en lang tradition for socialøkonomi i kraft af kooperative virksomheder og i kraft af den hollandske kultur som sådan.
EFESEIIS rapporten beskriver den økonomiske og sociale kontekst, i hvilken sociale entreprenørskaber spirer frem og udvikler sig. Den giver også et bredt overblik over institutioner og uddannelsessystemets rolle i den forbindelse.

 

Læs rapporten her 

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981