Nyhedsbrev fra Sociale Entreprenører i Danmark

April 2018

 

Nyt fra foreningen

 

Afholdte arrangementer

Fundraisingkursus i Nordjylland
Sociale ENtreprenører i Danmark afholdt i samarbejde med Socialøkonomi Nordjylland Fundraisingkursus 3 onsdage i april - d. 4., 11. og 18. april 2018 i Aalborg.
Læs referat fra kurset: Klik her!

 

Sociale Iværksætter eventyr - Poul Kellberg
Sociale Entreprenører i Danmark afholdt tirsdag d. 17. april 2018 arrangementet Sociale Iværksætter eventyr med Poul Kellberg. Arrangementet blev afholdt i samarbejde med VIA Studentervæksthus.
Læs referat fra arrangementet: Klik her!

 

 


Kommende arrangementer

 

 

Andre nyheder fra foreningen

Nyt internationalt Nyhedsbrev om socialt entreprenørskab i Østersø regionen  
Social Entrepreneurship Support Network of the Baltic Sea Region som SED er del af er fra midten af april 2018 begyndt at udgive et internationalt Nyhedsbrev om socialt entreprenørskab i Østersøregionen.

 

 

Facebookside for Sociale Entreprenører i Danmark 

Følg os på Facebook og bidrag gerne på siden med information, spørgsmål og debatindlæg mm. om socialt entreprenørskab, social innovation, samskabelse og socialøkonomisk virksomhed. 
På siden deler vi lidt flere ukommenterede nyheder, som ikke er med på hjemmesiden og i vores nyhedsbreve.
Se facebookside for Sociale Entrepenører i Danmark: Klik her!

 

SED på Twitter
SED er nu også på Twitter, hvor vi løbende deler nyt fra Danmark og resten af verden indenfor socialt entreprenørskab, social innovation, samskabelse, socialøkonomisk virksomhed mm..
Følg SED på Twitter: Klik her!

SED på LinkedIn
SED er nu også på LinkedIn, hvor vi løbende deler nyt fra Danmark og resten af verden indenfor socialt entreprenørskab, social innovation, samskabelse, socialøkonomisk virksomhed mm..
Følg SED på LinkedIn: Klik her! 

 

 

Andre nyheder 

Registreringsordning for socialøkonomiske virksomheder: Gevinsten er minimal 
Copenhagen Business School har i et større studie af socialøkonomiske virksomheder kunne redegøre for, hvordan registreringsordningen for socialøkonomiske virksomheder, modsat målet og ambitionen har en minimal effekt.

 

Buy Social Corporate Challenge - evaluering efter 2 år   
I april 2016 forpligtede en række store engelske virksomheder sig til at sigte mod at købe ind i socialøkonomiske virksomheder for 1 milliard pund som del af kampagnen Buy Social Corporate Challenge. En ny rapport fra 18 april 2018 har evalueret, hvordan det går.

 

EU-Kommissionen søger medlemmer til Ekspertgruppen for socialøkonomiske virksomheder
EU Kommissionen har netop annonceret, at man gerne vil have ansøgninger fra personer, som ønsker at blive medlem af EU´s Ekspertgruppe for socialøkonomiske virksomheder.

 

34 projekter får støtte fra Realdanias ildsjælekampagne  
Realdanias ildsjælekampagne, Underværker har netop uddelt penge til 34 projekter over hele landet.

 

Socialøkonomi i Jammerbugt Kommune - status 2018  
Hvordan er status for kommunernes arbejde med socialøkonomi? Det spørgsmål stiller vi skarpt på i en række artikler i nyhedsbrevet. Her har vi stillet et par spørgsmål til Peter Mortensen, konsulent for socialøkonomiske virksomheder om, hvordan det går med socialøkonomien i Jammerbugt Kommune.

 

ChangemakerXchange 2018  
Er du en ung social iværksætter 18-30 år, som skaber positiv impact i landområder, så ansøg om at komme med til ChangemakerXchange Paris d. 21.-26. august. Der er deadline for ansøgninger d. 30. april 2018.

 

The Audacious Project – hjælp til dristige sociale iværksættere  
Audacious projektet er en ny model som skal hjælpe sociale iværksættere med at realises dristige ideer – som kan skabe positiv social forandring i stor skala.

 

Kommunal indsats i forhold til socialøkonomi hænger ikke sammen  
Det konkludere ny forskningsrapport om socialøkonomi, som professor Anker Brink Lund fra Center for Civilsamfundsstudier ved CBS står bag ifølge en artikel i Altinget.

 

Oxford laver sin offentlige affaldsservice om til en socialøkonomisk virksomhed  
Oxford Byråd har vedtaget at lave byens affalds service om til en socialøkonomisk virksomhed ”Oxford Direct Services”, som er ejet af kommunen.

 

Visit.org: Formidler rejser for turisten der ønsker Social Impact Travel  
Visit.org er verdens førende platform der formidler rejse aktiviteter ”With a cause””. Platformen er global og samler events, kurser m.m. fra lokale sociale virksomheder, som du kan deltage i.

 

Bevidst forbrug på fremmarch i England  
Ny undersøgelse fra Charity Bank viser, at bevidst forbrug er stigende i England, hvilket betyder at flere virksomheder har brug for at opføre sig på en etisk og transparent måde.

 

GIIN: Et globalt netværk for Impact Investment 
Global Impact Investment Network (GIIN), er et globalt støtte-netværk for investorer med interesse i impact investment.

 

Ny Podcast: Bæredygtig business  
Kan virksomheder tjene penge på at tage et socialt og miljømæssigt ansvar? Dette spørgsmål går bæredygtighedsnørden Steffen Max Høgh i dybden med, i den nye podcast - Bæredygtig business.

 

Årets socialøkonomiske virksomhed i Silkeborg 2018  
Velling Koller Camping & Hotel fik torsdag d. 5. april tildelt prisen som Årets Socialøkonomiske Virksomhed i Silkeborg 2018.

 

Skoll Awards for Social Entrepreneurship 2018  
Skoll Foundation for Social Entrepreneurship har forud for sin årlige konference Annual Skoll World Forum udnævnt de seks modtagere af 2018 Skoll Awardees for Social Entrepreneurship.

 

The Zinc programe 
The Zinc programme, er et seks måneders vækstprogram for virksomheder, som bringer talentfulde mennesker sammen i London for at løse store sociale problemer.

 

Fundación MAPFRE Awards for Social Innovation  
Fundación MAPFRE Awards for Social Innovation søger sociale innovationer, som kan skabe stor social effekt. Man kan søge om at deltage i inden d. 30. april 2018. Der uddeles tre priser a 30.000€ i tre forskellige kategorier.

 

Social Enterprise Self-Assessement tool  
Social Enterprise Self-Assessement tool er et nyt værktøj designet til at hjælpe socialøkonomiske virksomheder i vækst med at vurdere resultatet af deres arbejde på 11 nøgleområder, der er vitale for at få succes med socialøkonomisk virksomhed.

 

Non profit organisationer i Australien starter socialøkonomisk virksomheder for at skaffe finansiering  
Ny rapport fra CommBank viser at australske non profit organisationer starter socialøkonomiske virksomheder for at overkomme udfordringerne med at skaffe ressourcer og finansiering.

 

 

Kort nyt

(Under dette punkt har vi kort omtalt og linket til relevante nyheder, som andre har skrevet)

 

Social enterprises an untapped partner for councils: analysis
Artikel på governmentnews.com.au 
Nyt notat fra den australske regering viser at socialt ansvarlige indkøb kan være med til at hjælpe lokalregeringer i delstaterne med at effektivisere kerneservice områder samtidig med at det hjælper virksomheder i lokalsamfundene og med at indfri udviklingsmål for lokalsamfundet. 

 

Echoing Green 2018 Social Impact Talent Report
Echoing Green’s årlige Social Impact Talent Report sætter fokus på de bedste ”social change leaders” som følger organisationens programmer og som Echoing Green mener har potentiale til at lancere nye og dristige ideer, der kan være med til at løse nogen af verdens største udfordringer. 

 

YUNUS RECEIVES NOTRE DAME AWARD FOR INTERNATIONAL DEVELOPMENT AND SOLIDARITY
Professor Muhammad Yunus, den nok største profil i det socialøkonomiske felt, er blevet tildelt 'Notre Dame Award for International Development and Solidarity' fra Kellogg Institute for International Studies fra det prestigefyldte amerikanske "University of Notre Dame".

 

The World’s Largest B Corp on the Future of Business
Danone North America har gennemført sin endelige B Corp Certifcering i april 2018, hvilket gør det til det 8. B Corp og det største certificerede B Corp i Verden

 

“Sewegap Women and Leaders of Pakistan”
Ny bog fra Pakistansk social iværksætter ser på kvinders position i Pakistan fra et socialt perspktiv. Bogen der skrevet af Ammara Farooq Malik, som har startet den socialøkonomiske virksomhed Seplaa Enterprises og Seplaa Foundation. https://nation.com.pk/09-Apr-2018/social-entrepreneur-launches-book?show=preview/

 

The Nathan Cummings Foundation commits 100% of endowment to mission-aligned investing
The Nathan Cummings Foundation har annonceret at man vil anvende 100% af fondens 3 milliarder kr store investeringsportefølje på at skabe positiv social effekt. - http://www.alliancemagazine.org/blog/nathan-cummings-foundation-commits-100-endowment-mission-aligned-investing/

 

Social Traders launches certification mark for Australian social enterprise
Organisationen Social Traders har lanceret et certificerings mærke for australske socialøkonomiske virksomhederRead more:

 

 

Portrætter og omtaler af socialøkonomiske virksomheder og sociale entreprenørskaber

Project We Forgot  
Project We Forgot er en socialøkonomisk virksomhed i Singapore startet af Melissa Chan for at hjælpe unge omsorgspersoner.

 

Online musikundervisning for børn på børnehjem: Care2Rock
Care2Rock er en amerikansk interaktiv musikplatform, der vil transformere børn på børnehjems liv, igennem musik I USA er statistikkerne hårde for børn der har været anbragt på børnehjem.

 

Se SED´s liste over socialøkonomiske virksomheder i Danmark

-  Klik her!

 

 

Nye bøger, rapporter og læsestof for sociale entreprenører 

Ny håndbog: Stiller skarpt på små virksomheder der tager socialt ansvar  
Den nye håndbog ”Research Handbook on Small Business Social Responsibility Global Perspectives” belyser hvordan små virksomheder enten tager socialt ansvar, eller hvordan de kan gøre det.


Ny bog gør status over feltet: Social Innovation and Sustainable Entrepreneurship  
Feltet indenfor socialt innovation og bæredygtigt entreprenørskab, er under hastig forandring. Nye teoretiske rammesætninger bliver skabt, måling af socialværdiskabelse bliver testet. Den nye bog Social Innovation and Sustainable Entrepreneurship giver et øjebliksbillede over feltet.

 

The Rise of the Social Enterprise  
Deloitte har netop udgivet rapporten ”Deloitte Human Capital Trends 2018” der har fået undertitlen “The Rise of the Social Enterprise.” Undersøgelsen er blevet til på baggrund af en meget omfattende spørgeundersøgelse gennem det seneste år med virksomheder og HR ledere fra hele verden.

 

Ny rapport: Status over den civilesektor EU-Rusland 2017  
”EU-Russia Civil Society Forum” står bag den nye rapport, som rummer en status fra landende Bulgarien, Italien, Litauen, Holland og Rusland.

 

Værdien af socialt entreprenørskab i UNESCO´s biosfære reserve områder  
”Shining a light in the Anthropocene - The value of social entrepreneurship toward sustainable development in UNESCO’s World Network of Biosphere Reserves” er en ny rapport fra OASIIS platformen om, hvordan socialt iværksætteri kan bidrage til positiv udvikling i UNESCOS biosfære reserve områder.

 

Begribe og gøre: Innovation og entreprenørskab I et professionsperspektiv   
Begribe og gøre er en ny antologi der samler op og gør status over den aktuelle professions rettede forskning og praksis, der pågår i professionshøjskolerne om innovation og entreprenørskab både i forhold til uddannelsesudvikling og velfærdsinnovation.

 

 

Stillingsopslag  

Jylland: 

 

 

København - Sjælland: 

Social Foodies søger butiksansvarlig
Vi søger stadig en sej og energisk person til at være butiksansvarlig i vores dejlige Ordrup butik!
Ansøgninger behandles løbende.

 

 

Se også www.ngojob.dk - Danmarks jobportal for ledige stillinger i civilsamfundet.

 

 

Puljer og fonde

 

Artikler og debatindlæg om fonde og fundraising

Novo-fond bliver en humanitær magtfaktor
Novo Nordisk Fonden skruer kraftigt op for bevillingerne til humanitære og sociale indsatser. Frivilligrådet håber, fonden vil satse på at støtte små og mellemstore foreninger.
Artikel fra Altinget 5.april 2018 

 

Klumme: Der blæser kolde vinde over det europæiske fondslandskab
Debatindlæg fra Altinget 23. marts 2018

 

Aktuelle fonde

Ny STAR-pulje til udbredelse af virksomheders sociale ansvar
En ny pulje under Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) har til formål at støtte udbredelsen af social ansvarlighed i virksomheder med henblik på at få udsatte borgere i beskæftigelse.
Ansøgningsfrist 7. maj 2018.

CISU pulje til Oplysning om FN’s Verdensmål
CISU-puljen ‘FRAME, VOICE, REPORT!’ har til formål at styrke viden og engagement hos EU-borgere om FN’s Verdensmål. Puljen kan søges til at finansiere oplysningsarbejde om verdensmålene.
Ansøgningsfrist: 3.maj 2018 

 

Færch-fonden
Færch-fonden støtter almennyttige, kulturelle, iværksætter- og erhvervs-mæssige formål, primært med fokus på Nordvestjylland.
Ansøgningsfrist 11. maj 2018 

 

Andre relevante fonde - ingen ansøgningsfrist 

Under dette punkt vil vi hver måned fokusere på fonde der ikke har deadline på indsendelse af ansøgninger.

 

Otto Bruuns Fond
Otto Bruuns Fond støtter forskning i dansk industri samt iværksætteres og opfinderes udvikling af industrielle opfindelser og andre formål af almen samfundsmæssig betydning.   

 

Hempel Fonden
Hempel Fondens formål er almennyttigt og velgørende. Fonden yder støtte til kulturelle, sociale, humanitære, videnskabelige og kunstneriske formål.  

 

Læs mere om relevante puljer og fonde på SED’s hjemmeside her

 

 

FN´s Verdensmål

Dansk podcast til unge om Verdensmålene
BØRNEfonden søger aktører til at deltage i ny podcast der skal formidle verdensmål til unge.

 

Ny database: sammenkobler udvikling og rettighedsaktører med FN-verdensmål
Institut for menneskerettigheder har udviklet databasen ”UPR-SDG Explorer Database”, som sammenkobler aktører der arbejder med bæredygtig udvikling, eksempelvis udviklings- og rettighedsorganisationer sammen med FN’s Verdensmål og menneskerettighederne.

 

 

Konferencer og arrangementer  

Netværksmøde i Social Vision Roskilde 
Under titlen “Socialøkonomi i klynger – for bedre balancer” afholder Roskilde Kommune netværksmøde i Social Vision Roskilde d. 8. maj 2018.

 

 

Arrangementer i april-maj 2018


Rummelig imidts Midvejskonference "Læringsrum"
 - Herning - d. 24. april 2018

SÅDAN FÅR DU BÆREDYGTIGHED PÅ BUNDLINJEN - København - d. 25. april 2018

Mål og synliggør værdien af din virksomheds sociale ansvar - Hjørring - d. 25. april 2018

Microconference: Corporate Social Activism - København - d. 8. maj 2018

Socialøkonomi i klynger – for bedre balancer - Roskilde - d. 8. maj 2018

Socialøkonomi og Partnerskaber - Herning - d. 8. maj 2018

DET FÆLLES BEDSTE Folketræffet for en bæredygtig udvikling - Vejle - d. 10.–13. maj 2018

Katapult Future Fest - Oslo - d. 14.-16. maj 2017

COCONF18 Kickoff: Femtidens Bæredygtighed, Klimarenovering og Byggeri - Roskilde - d. 17. maj 2018

International konference om sociale investeringer - København - d. 24. maj 2018

Matchpoint - Hvordan overlever velfærdsstaten - Aarhus - d. 24.-26. maj 2018

Beskæftigelseskonference 2018. Flere skal med - fra udsat til ansat  - Aarhus - 28. maj 2018

European Day of Social Economy Enterprises - Bruxelles - d. 4. juni 2018 

Folkemødet på Bornholm - Bornholm - d. 14.-17. juni 2018

Aarhus Burns - Aarhus - d. 17.-24. juni 2018

8th Social Business Day - A World of Three Zeros - Indien - d. 28.-29. juni 2018

 

 

Se SED´s liste over konferencer i hele verden i 2017 
Læs mere: Klik her!

 

 

Hvis du ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fra Sociale Entreprenører i Danmark kan du afmelde dig her!

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981