Nyhedsbrev fra Sociale Entreprenører i Danmark

Juni 2014

 

 

Nyt fra foreningen     

Café og Netværksmøde for socialøkonomiske virksomheder i København 

Tid: September 2014
Sted: Ikke fastsat
Pris: Arrangementet er gratis
Tema: 
Tilmelding hos: Annette Willig  email. annettewillig@yahoo.dk 

 

Café og Netværksmøde for socialøkonomiske virksomheder i Aarhus og Region Midt 

Tid: September 2014
Sted: Ikke fastsat
Pris: Arrangementet er gratis
Tema: 
Tilmelding hos: Per Bach på email. per@timebank.dk 

 

Facebookside for Sociale Entreprenører i Danmark 
Følg os på facebook og bidrag gerne på siden med information, spørgsmål og debatindlæg mm. om socialt entreprenørskab, social innovation, samskabelse og socialøkonomisk virksomhed. 
På siden deler vi lidt flere ukommenterede nyheder, som ikke er med på hjemmesiden og i vores nyhedsbreve.
Se facebookside for Sociale Entrepenører i Danmark: Klik her!

 

 

Andre Nyheder

MakeSense
MakeSense er et open-source globalt fællesskab af engagerede frivillige, som bruger deres kompetencer, viden og erfaring til at hjælpe sociale entreprenører med nogen af de problemer de står over for i forhold til forretning, design og teknologi.


Social Innovation Initiative on Anti-Corruption for Development
FN´s Udviklingsprogram (UNDP) har netop lanceret ”Social Innovation Initiative on Anti-Corruption for Development”, som søger gode sociale innovationer, der kan hjælpe med at bekæmpe korruption.

 

Det kommunale netværk for social innovation
Næsten en tredjedel af landets kommuner har deltaget i både 1. og 2. sæson for til "Det kommunale netværk for social innovation". Der er nu åbent for tilmeldinger til sæsonen 2014/2015.

 

Socialøkonomi på folkemødet 2014
Der var flere arrangementer om socialøkonomi på Folkemødet 2014. Vi har samlet et lille udpluk.

 

Halcyon Incubator
Halcyon Incubator er et vækstprogram i Washington, D.C., som tilbyder sociale entreprenører et 14 måneders program gratis kontorlokaler, støtte og support til forretnings- og organisationsudvikling, PR, mentorskab og adgang til et netværk af mulige finansieringskilder.

 

Socialøkonomiske Årspris 2014  
D. 28. oktober 2014 uddeles den Socialøkonomiske Årspris for femte gang til en socialøkonomisk virksomhed, som har særligt fokus på at opbygge partnerskaber med ordinære virksomheder, andre socialøkonomiske virksomheder, kommuner og civilsamfundet.

 

Game Changer 2014 
Viasat og TV3 har i samarbejde med non-profit organisationen Reach for Change netop lanceret en kampagne, hvor ideer som forbedre børns hverdag konkurrere om at blive Game Changer 2014, og modtage økonomisk støtte og rådgivning til at realisere ideen.

 

Sociale foreninger må genopfinde sig selv 
I en artikel I den offentlige.dk skriver Nick Allentoft, at sociale foreninger svigter deres eget samfundsansvar, og selv bidrager til, at den samfundskritiske socialdebat i egen optik er forstummet. Der er masser af samfundskritik, men den foregår blandt borgere, som finder sammen i nye grupperinger i regi af den sociale modstandsbevægelse.

 

Lovforslag om registrerede socialøkonomiske virksomheder er vedtaget 
Lovforslag L148 om registrerede socialøkonomiske virksomheder blev d. 11. Juni vedtaget efter 3. behandlingen i Folketinget.

 

DBS-NUS Social Venture Challenge  
The Social Venture Challenge er en ny regional konkurrence organiseret af "the National University of Singapore" i samarbejde med DBS Bank, som skal identificere og støtte nye socialøkonomiske virksomheder i og uden for Asien. Vinderne af konkurrencen er netop kåret ved en begivenhed i Singapore.

 

Buy Social Directory 
"Buy Social Directory" er en database, som indeholder oplysninger om varer og serviceydelser fra 10.000 socialøkonomiske virksomheder i England. Databasen blev lanceret d. 4. juni i London.

 

FairShares 
FairShares er et nyt brand for selv-forvaltende socialøkonomiske virksomheder , som fungerer under enten virksomheds eller kooperativ lovgivning. FairShares Association afholder deres deres første årskonference i Sheffield, England d. 1. juli 2014, hvor man kan høre mere om konceptet.

 

Storbylandsbyen 
Storbylandsbyen nord for Aarhus er et samarbejde mellem Østjysk Bolig, Aarhus Kommune og Social Udviklingscenter SUS, som netop er realiseret efter 18 år på tegnebrættet. Her skal socialt udsatte og "almindelige" danskere bo dør og dør og sammen skabe et levende bomiljø.

 

Canadisk succes med socialøkonomiske genbrugsvirksomheder 
Den canadiske velgørende organisation Vecova har stor succes med sine 4 socialøkonomiske virksomheder inden for genbrug. Udover at hjælpe miljøet er virksomhederne også med til at skabe jobs til mennesker med forskellige former for handicap.

 

Emerging Innovators 2014
American Express og Ashoka har netop anerkendt 45 innovatorer som vindere af 2014 American Express Ashoka Changemakers Emerging Innovators og fremtidige ledere af social forandring over hele Nord Amerika.

 

Kommunernes strategi for det frivillige arbejde 
75% af danske kommuner har en politik eller strategi for det frivillige arbejde. Det viser en undersøgelse som Friluftsrådet foretog i januar 2014.

 

TV-Glad bliver landsdækkende 
Kulturstyrelsens har givet TV-Glad landsdækkende sendetilladelse, og TV-Glad mulighed for at lave landsdækkende TV, og ikke som tidligere alene lokalt i det område, hvor sendetilladelsen var givet. TV-Glad fejrer den nye status med nye programmer i hele landet. 

 

Reflektioner over social innovation i Europa  
Onlineplatformen Social Innovation in Europe (SIE) har tre års jubilæum. I den anledning gør organisationen status i artiklen Reflections on social innovation in Europe, som indeholder bidrag fra flere af SIE´s partnere.

 

Social Enterprise and the Third Sector 
Social Enterprise and the Third Sector Changing European Landscapes in a Comparative Perspective er en ny bog om socialøkonomiske virksomheder og socialt entreprenørskab med bidrag af bl.a. professor Lars Hulgård fra RUC. Bogen udkommer d. 11. juni.

 


Portrætter af socialøkonomiske virksomheder

Room for Tea  
Room for Tea er en engelsk socialøkonomisk virksomhed, som forbinder mennesker, der har brug for kort-tids lejemål til en overkommelig pris med værter, som har værelser til overs i deres hjem, som de ikke bruger.

 

Livity 
Den engelske socialøkonomiske virksomhed Livity, der ligger i Brixton, er et marketingsbureau for unge. Virksomheden samarbejder med store brands som Google og Shine og har netop udsendt sin 4. Social Impact rapport.

 

 

Nye bøger, rapporter og læsestof for sociale entreprenører 

Udviklingen i frivilligt arbejde 2004-2012
Udviklingen i frivilligt arbejde 2004-2012 er en ny rapport som undersøger udviklingen i danskernes frivillige arbejde. Rapporten er et samarbejde mellem SFI og Aalborg Universitet og er en opfølgning på den første omfattende undersøgelse af danskernes frivillige engagement fra 2004.

 

Ny svensk rapport om social innovation 
"Sociala innovationer i välfärden: Förutsätninger för ett - E-Hälsokonto" er en ny svensk rapport, som ser på en del af de ubesvarede spørgsmål der er i forbindelse med funktion og udvikligen af den såkaldte E-sundhedsområdet i Sverige.

 

Folkestyrets rugekasser
Folkestyrets Rugekasser er en ny bog, som sigter mod at styrke bevidstheden blandt de frivillige foreninger og forbunds ledere om det frivillige foreningsarbejdes og folkeoplysningsarbejdes betydning for demokrati og social sammenhængskraft. Bogen udkommer d. 11. juni 2014.

 

Ny engelsk rapport om det sociale investerings marked  
Cabinet Office i England (svarer til det danske Statsministerium) har netop udsendt rapporten ”Growing the social investment market: 2014 progress update”, som ser på status for den sociale investeringssektor i England.

 

Socialøkonomiske virksomheder har størrere overlevelsesrate end traditionelle virksomheder
Ny engelsk undersøgelse viser at socialøkonomiske virksomheder har en højere overlevelsesrate end traditionelle virksomheder - når man sammenligner top 100 traditionelle virksomheder med top 100 socialøkonomiske virksomheder over 30 årig periode.

 

 

Konferencer og arrangementer

IAVEs verdenskonference  
IAVE er en internationale organisation for frivillig indsats. Organisationen afholder hver andet år en verdensomspændende konference. I 2014 afholdes den 23. af slagsen på Gold Coast i Australien fra den 15.-20. september under titlen "Volunteering - Todays' Imperativ".

 

Social Renaissance  
Organisationerne SocialFare, Torino Social Innovation og TOP-IX organiserer en en-dags offentlig konference og debat om social innovation. Konferencen "Social Renaissance": Challenging inequality through impact innovation afholdes d. 26. juni 2014 i Torino, Italien.

 

 

Andre arrangementer i juni-juli-august 2014

5th Zermatt Summit - Zermatt, Schweitz - d. 26.-28. juni 2014

International Academic Workshop on Social Business Education - London - d. 27. juni 2014

Forum for Sustainable Communities - Beograd - d. 27. juni 2014

SenceCamp UK - London - d. 28. juni 2014

4th EMES International PhD Summer School - Timisoara, Rumænien - d. 29. juni -1. juni  2014

Inaugural FairShares Association Conference - Shellield, England - d. 1. juli 2014

CAPS2014 - Brussel - d. 1.-2. juli 2014

Futureperfect - Stokholm, Sverige -d. 15.-17. august 2014

 

 

Se SED´s liste over konferencer i hele verden i 2014 - 2015 . 
Læs mere: Klik her!

 

 

Hvis du ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fra Sociale Entreprenører i Danmark kan du afmelde dig her!

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981