Nyhedsbrev fra Sociale Entreprenører i Danmark

Maj 2014

 

 

Nyt fra foreningen     

Café og Netværksmøde for socialøkonomiske virksomheder i København
SED afholdt mandag d. 28. april 2014 Café og Netværksmøde for socialøkonomiske virksomheder i København kl. hos  Askovfonden Kbh.+ i København.
Se referat fra arrangementet: Klik her!

 

Café og Netværksmøde for socialøkonomiske virksomheder i Aarhus og Region Midt
SED afholdt torsdag d. 8. maj 2014 Café og Netværksmøde for socialøkonomiske virksomheder i Aarhus og Region Midt hos BOAS Specialisterne i Åbyhøj.
Se referat fra arrangementet: Klik her!

 

Future Battles København 
SED afholdt lørdag d. 10. maj 2014 Future Battles i København i samarbejde med Cultura21 Nordic og Foreningen for Social Innovation ( FFSI)
Se referat fra arrangementetKlik her! 

 

Future Battles Aarhus
SED afholdt tirsdag d. 13. maj 2014 Future Battles i Aarhus i samarbejde med Cultura21 Nordic og Foreningen for Social Innovation ( FFSI)
Se referat fra arrangementet: Klik her! 

 

Café og Netværksmøde for socialøkonomiske virksomheder i Nordjylland

Tid: d. 27. maj 2014 kl. 12:30–16:00
Sted: Råd og Dåd, Blushøj 4A, Attrup, 9460 Brovst
Pris: Arrangementet er gratis
Tema: Det sociale vækstprogram
Arrangør: Socialøkonomi Nordjylland i samarbejde med Sociale Entreprenører i Danmark
Tilmelding hos: Inger Steen Møller på email. Inger.SteenMoeller@hv-nord.dk 
Læs mere: Klik her!

 

Café og Netværksmøde for socialøkonomiske virksomheder i København 

Tid: September 2014
Sted: Ikke fastsat
Pris: Arrangementet er gratis
Tema: 
Tilmelding hos: Annette Willig  email. annettewillig@yahoo.dk 
Læs mere: 

 

Café og Netværksmøde for socialøkonomiske virksomheder i Aarhus og Region Midt 

Tid: September 2014
Sted: Ikke fastsat
Pris: Arrangementet er gratis
Tema: 
Tilmelding hos: Per Bach på email. per@timebank.dk 
Læs mere: 

 

 

Pga. server nedbrud har SED´s hjemmeside ikke været oppe at køre i prrioden d. 16. april til d. 15. maj 2014. Derfor er der ikke nyheder i denne periode!!

 

Facebookside for Sociale Entreprenører i Danmark 
Følg os på facebook og bidrag gerne på siden med information, spørgsmål og debatindlæg mm. om socialt entreprenørskab, social innovation, samskabelse og socialøkonomisk virksomhed. 
På siden deler vi lidt flere ukommenterede nyheder, som ikke er med på hjemmesiden og i vores nyhedsbreve.
Se facebookside for Sociale Entrepenører i Danmark: Klik her!

 

 

Andre Nyheder

Partnerskab skal skaffe job til handicappede
En partnerskabsaftale mellem Høje-Taastrup Kommune og tre socialøkonomiske virksomheder og handicap-organisationerne skal skabe flere job til handicappede.

 

Danmarks mest socialt ansvarlige virksomheder
Virksomhedsforum for Socialt Ansvar (VFSA) uddeler igen i år hædersprisen CSR People Prize, til virksomheder der tager et særligt socialt ansvar. Man kan nu ansøge eller indstille de virksomheder, som man mener fortjener en anerkendelse. Prisen uddeles i forbindelse med CSR Awards 2014 d. 30. oktober i Holstebro.

 

Vindere af European Social Innovation Competition 2. runde
Vinderne af "Second European Social Innovation Competition" er blevet kåret ved finalebegivenheden d. 20. maj i Brussel.

 

Ashoka Changemaker School program
I april afholtes IDEA Conference i LEGOLAND i Billund med 500 deltagere fra uddannelsessektoren for at diskutere det voksende behov for at gentænke læring i en foranderlig verden. Keynotespeaker ved konferencen var stifter af Ashoka Bill Drayton.

 

Regeringen ønsker at tilføre Satspuljen 1,6 milliarder kr
Finansminister Bjarne Corydon orienterede d. 13. maj forligspartierne bag satspuljen om en engangstilførsel på 1,6 mia. kr. til puljen og et varigt løft på 0,3 mia. kr. Satspuljen er rettet mod at hjælpe svage og udsatte grupper.


Unge brasilianere lærer engelsk gennem videochats med ensomme ældre amerikanere
Unge brasilianere vil gerne lærer engelsk og ældre amerikanere, der bor på alderdomshjem vil gerne have nogen at tale med. Hvorfor ikke forbinde de to? Det er netop hvad FCB Brazil har gjort i "Speaking Exchange" projektet.

 

Vækstprogrammer og inkubation for socialøkonomiske virksomheder
Den engelske organisation Nesta for nylig udgivet en rapport om den stigender mængde vækstprogrammer (incubators) for socialøkonomiske virksomheder. Rapporten har fokus på, hvad man kan lærer fra forskellige programme rundt omkring i verden.

 

Wonderbag
Wonderbag er en socialøkonomiske virksomhed baseret i Syd Afrika, som fremstiller termo-poser, der kan anvendes til at koge mad færdigt.

 

Social Enterprise Programe 2014
Landsfinale i konkurrencen Social Enterprise Programme blev afholdt d. 15. maj 2014, hvor ti elevhold dystede i kampen om at blive kåret som holdet med den bedste iværksætteridé baseret på social snarere end finansiel succes.


European Volunteering Capital 2015 
European Volunteering Capital 2015 er en konkurrence om at blive Europas førende frivillighedsby. Konkurrencen er netop blevet lanceret af European Volunteer Centre (CEV) for anden gang, og kommuner af alle størelser opfordres til at ansøge og deltage i konkurrencen.

 

Beyond The Finish Line 
Beyond The Finish Line er et års program, der skal mobilisere unge mellem 16-30 år i Glasgow, som skal genrejse deres lokalområde ved at starte socialøkonomiske virksomheder.

 

Help2HelpPilot
Help2helpPilot er en ny frivillig anmeldelses- og jobportal, der kan forbinder en med foreninger og organisationer i hele Danmark. Portalen lanceredes d. 6. maj 2014.

 

Leading Lives 
Leading Lives er en nonprofit virksomhed i Suffolk i England, som yder højkvalitets hjælp og støtte til mennesker med indlæringsvanskeligheder.

 

Who Made Your Pants 
Who Made Your Pants er en socialøkonomisk ligerie virksomhed beliggende i Southampton, i England.

 

Food Cycle 
Food Cycle er en engelsk socialøkonomisk virksomhed som bruger frivilligt arbejde, overskuds fødevarer og ledige køkkenfaciliteter til at skabe sunde og velsmagende måltider til mennesker udsat for dårlig ernæring og social isolation.

 

Habi Footware 
Habi er en philipinsk socialøkonomisk virksomhed etableret i juli 2011. Virksomheden sigter mod både at skabe økonomisk overskud og positiv social effekt ved at fremstille banebrydende og 100% pilipinske fremstillet fodtøj til mænd og kvinder.

 

Impact Weavers Award 
Friday Consulting fridayconsultingsf.com har i partnerskab med Social Capital Markets (SOCAP)lanceret "Impact Weavers Award", der skal hylde ledere som er med til at fremme socialøkonomiske virksomheder. Man kan nominere personer til prisen indtil d. 9. juni.

 

Fødevarerbanken indleder nyt samarbejde med døgnNetto 
Fra d. 10. april indledte døgnNetto et samarbejde med fødevareBanken om at donere overskydende mad til organisationer, der hjælper socialt udsatte.

 

Glad Zoo 
Lørdag d. 26. marts åbnede Glad Fonden endnu en virksomhed med inklusion som drivkraft. Glad Zoo er et formidlingscenter i Lintrup nordøst for Ribe med omdrejningspunkt i zoo-parken.

 

 

Portrætter af socialøkonomiske virksomheder

Portræt af Growing Trees Network
Growing Trees Network er en socialøkonomisk virksomhed, som har til formål at rejse folkeskove i Danmark for at sikre rent drikkevand i fremtiden og renere luft via konceptet folkeskoven.dk På Skovens Dag søndag d. 4. maj er EU`s Klimakommissær Connie Hedegaard gæst i forbindelse med plantningen af Fløng Folkeskov i Fløng ved Høje-Taastrup.

 

Haverefugiet i Sorø 
Haverefugiet i Sorø arbejder med at hjælpe mennesker med stress. Refugiet arbejder på sigt på at blive en regulær socialøkonomisk viksomhed.

 

 

Nye bøger, rapporter og læsestof for sociale entreprenører 

Rapport om Skovsgård-modellen
Skovsgård Hotel, Råd & Dåd samt Købmandsgården har udsendt en fælles rapport med fokus på formidling af "Skovsgård-modellen", som de tre socialøkonomiske virksomheder kaldes i flere sammenhænge.

 

Socialøkonomiske virksomheder i Belgien 
Oksigen Lab i Brussel i Belgien fungerer både som forskningsinstitution og vækstprogram for socialt enttreprenørskab. Organisationen har netop udsendt rapporten "Mapping Social Enterprise in Belgium".

 

Frivillighedens logik og dens politik 
Frivillighedens logik og dens politik er en ny bog af Anders la Cour, der er lektor ved institut for ledelse, politik og filosofi på CBS.

 

Ny Norsk rapport om samarbejde mellem kommuner og frivillige organisationer
Ny norsk rapport peger på at kommuner bør indrette sig efter frivilligheden i samarbejdet med de frivillige organisationer.

 

Socialpolitisk idekatalog fra socialt udsatte 
Huset Zornig har netop udgivet rapporten ”Stemmer fra kanten”, hvor socialt udsatte sætter ord på ideer og behov i socialpolitikken.

 

Volunteering abroad in Poland and Germany
German Centre for Developments in Civil Society (ZZE) og Polish Institute of Public Affairs (IPA) har for nylig udgivet resultaterne af deres forskning i form af rapporten "Volunteering abroad in Poland and Germany, its implications on attitudes towards the respective neighbouring country, and its effects on images of Europe".

 

IT-frivillige i kommunen
Socialt Udviklingscenters Social IT Lab har udgivet en ny guide med inspiration til kommuner, der vil arbejde med IT-frivillige på sociale tilbud for borgere med funktionsnedsættelser.

 

 

Konferencer og arrangementer

Konferencen Frivillighed 2014 
Konferencen Frivillighed 2014 sætter fokus på, hvordan man i praksis skaber et endnu bedre samarbejde mellem kommunerne og civilsamfundet til årets konference om frivillighed.

 

Andre arrangementer i maj-juni 2014

Matchpoint Seminar - Aarhus Universitet - d. 22.-24. maj 2014

Inklusion på arbejdspladsen - København - d. 27. maj 2014

Netværksmøde for socialøkonomiske virksomhederRåd og Dåd, Attrup, Brovst - d. 27. maj 2014

Global Sharing Day 2014 - hele verden - d. 1. juni 2014

Den frivillige verden og Københavns Kommune Samarbejde – men hvordan? - Kbh. - d. 3. juni 2014 

Green Week - Bruxelles - d. 3.-5. juni 2014

Socialøkonomi og lokal forankring - Skovsgård Hotel, Skovsgård - d. 4. juni 2014

Frivillighed i Udvikling - Odense - d. 5. juni 2014 

Mød chefen for Socialministeriets Puljekontor - Aarhus - d. 11. juni 2014

The SROI Network Conference: Social Value Matters - Milano - d. 12.-13. juni 2014

Folkemødet - Bornholm - d. 12.-15. juni 2014

Tällberg Forum 2014 - Tällberg, Sverige - d. 13.-14. juni 2014

 

Se SED´s liste over konferencer i hele verden i 2014 - 2015 . 
Læs mere: Klik her!

 

 

Hvis du ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fra Sociale Entreprenører i Danmark kan du afmelde dig her!

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981