Nyhedsbrev fra Sociale Entreprenører i Danmark 
Februar 2014

 

Nyt fra foreningen   

Café- og netværksmøde for socialøkonomiske virksomheder

Sociale Entreprenører i Danmark afholdt torsdag d. 6. februar 2014 Café- og netværksmøde for socialøkonomiske virksomheder og sociale iværksættere i Aarhus/Region Midt
Læs referat fra mødet: Klik her!

 

Innovation på det sociale område - aktører i Region Midt

Tid: Torsdag d. 20. februar 2014 kl. 13.00-17.00
Sted: Teknologisk Institut i Aarhus, Kongsvang Alle 29, 8000 Århus C 
Deltagere: Arrangementet er åbent for alle med interesse i social innovation i Region Midt
Pris:
 Arrangementet er gratis 
Tilmelding hos: Per Bach email. per@timebank.dk
Arrangør:  Sociale Entreprenører i Danmark i samarbejde med Teknologisk Institut
Læs mere: Klik her! 

 

Socialøkonomisk spisemøde

Tid: Torsdag d. 27. februar 2014 kl. kl. 17.00-19.30
Sted: Café Frida, Fredensgade 34B, Aarhus
Deltagere: Arrangementet er åbent for alle med interesse i social innovation i Region Midt 
Pris: Pris 45,- kr. incl. suppe med brød
Tilmelding hos: Per Bach email. per@timebank.dk 
Læs mere: Klik her! 

 

Studietur til socialøkonomiske virksomheder i Nordjylland

Tid: Lørdag d. 24. maj 2014
Sted: Nordjylland 
Pris: Ikke fastsat 
Læs mere: Klik her!

 

Facebookside for Sociale Entreprenører i Danmark 
Følg os på facebook og bidrag gerne på siden med information, spørgsmål og debatindlæg mm. om socialt entreprenørskab, social innovation, samskabelse og socialøkonomisk virksomhed. 
På siden deler vi lidt flere ukommenterede nyheder, som ikke er med på hjemmesiden og i vores nyhedsbreve.
Se facebookside for Sociale Entrepenører i Danmark: Klik her!

 

 

Andre Nyheder

The Freedom Bakery
The Freedom Bakery skal starte op i Glasgow senere i 2014 som socialøkonomisk virksomhed, men virksomheden har måske en lidt anden forståelse af socialøkonomi end den traditionelle.


School for Social Entrepreneurs starter nu op i Irland
Social Entrepreneurs Irland lancerer nu School for Social Entrepreneurs Irland. Organisationen bliver dermed en del af et voksende net værk af School for Social Entrepreneurs (SEE), som allerede nu findes i England, Australien og Canada.


Social & Business Co-Creation Competition
Ashoka lancerer sammen med the Zermatt Summit Foundation, Fondation Guilé, DPD og Boehringer Ingelheim en online samarbejdskonkurrence "Social & Business Co-Creation: Collaboration for Impact".


Soul Shine
Soul Shine er en socialøkonomisk virksomhed og butik i Latinerkvarteret i Aarhus, der forhandler unikt Second-hand & Vintage tøj. Læs et portræt af virksomheden.

 

Social Innovation mod Cancer
Livestrong Foundation har netop lanceret The Big C competition, der skal engagere sociale innovatører i at skabe økonomisk bæredygtigte virksomheder, som kan hjælpe de mange millioner mennesker der lider af cancer.

 

KARL’s Sommercamp
KARL’s Sommercamp er et initiativ, som arrangerer en teltferie, med alt betalt, for 3000 børnefamilier i Danmark, der ikke selv har råd til ferie. Ferien finder sted i uge 29, 2014 på Vandel Flyvestation.

 

Nyt svensk vækstprogram for socialøkonomiske virksomheder
Lund University Social Innovation Center (LUSIC) tilbyder nu et vækstforløb for svenske socialøkonomiske virksomheder i marts-maj 2014.

 

Hjælp til opstart af socialøkonomiske virksomheder
The SEEING-Project har haft til formål at udvikle en værktøjskasse til, hvordan man rent praktisk kan starte en socialøkonomisk virksomhed i et lokalområde. Projektet er netop afsluttet med en konference i Bruxelles.


Manifest for social innovation 
Det EU støttede INSITE initiativ har udarbejdet en agenda for social innovation, som en vej frem i forhold til vores samfunds nuværende måde at organiserer transformationsprocesser på.

 

Undervisningstilbud til europæiske sociale entreprenører 
The British Council ønsker at designe og tilbyde et blandet undervisningstilbud om socialøkonomisk virksomhed til sociale entreprenører i Europa.

 

Sydafrika undersøger muligheder i social impact bonds 
Det sydafrikanske finansministerium og the Flanders Development Agency har netop beviliget midler til pilotprojekt, der skal undersøge mulighederne i social impact bonds for sidenhen af kunne udvikle disse kontrakter i Syd Afrika.

 

Blue Wings: Wings for Changemakers 
Det japanske luftfartsselskab All Nippon Airways (ANA) lancerer sammen med Ashoka en interaktiv webkampagne om social forandring, for at støtte 5 Ashoka Fellows arbejde og for at skabe social forandring.

 

Manu Sareen er ny social-, børne- og integrationsminister 
Ved den nye regeringsdannelse d. 3. februar blev Manu Sareen udnævnt til ny social-, børne- og integrationsminister. Ligestillingsområdet følger Manu Sareen over i det nye ministerium.

 

7th Philanthropic Roundtable 
Siden 2007 har den ukrainske milliardær Victor Pinchuk hvert år, i privat regi, arrangeret en Roundtable diskussion i forbindelse med det årlige World Economic Forum i Davos. Paneldeltagere i år var Monhamad Yunus, Bill Gates og Richard Branson med Tony Blair som ordstyrer.

 

Hvordan etableres en socialøkonomisk virksomhed? 
Helt eksklusivt tilbyder den sociale serie-iværksætter, Brian Sørensen, nu alle interesserede i at være med ’på en kigger’ når han skaber en helt ny socialøkonomisk virksomhed fra bunden og på kun 5-6 uger.

 

Skattelettelser skal øge sociale investeringer i England 
Ifølge David Gauke, exchequer secretary to the Treasury ( vicefinansminister) arbejder den engelske regering på at øge sociale investeringer via skattelettelser. Han præssenterede for nylig regeringens social investment roadmap, der gør rede for regeringens tiltag den kommende tid.

 

Grundlovspuljen 
I anledning af grundlovsjubilæet i 2015 har Folketinget afsat 3 mio. kr. til en tilskudspulje, som administreres af Dansk Folkeoplysnings Samråd.

 

Vi skal ikke tilbage til fortidens godgørenhed 
I artiklen "Vi skal ikke tilbage til fortidens godgørenhed" i Arbejderen d. 28.1.2014 udtaler Frivilligt Forums formand Johannes Bertelsen og formand for FOA Dennis Kristensen sig om samarbejde mellem ansatte og frivillige i det offentlige.

 

Civilsamfundets samfundsøkonomiske betydning skal kortlægges 
Realdania har bevilget 4, 3 millioner kroner til professor Thomas P. Boje på Roskilde Universitet, der skal lave en en analyse af civilsamfundets samfundsøkonomiske betydning i Danmark 2010 – 2014.

 

Mors på kanten 
Mors på kanten er et socialøkonomisk projekt, der skal aktiveres og styrke Limfjordens største ø som turismeattraktion. Projektet er udvalgt til del af Realdania-kampagnen Stedet Tæller.

 

Nesta Impact Investments 
Nesta er en engelsk velgørende organisation som hjælper med at realisere innovative ideer. Organisationen driver Nesta Impact Investments, en 25 millioner pund stor fond, som investerer i projekter og virksomheder for at opnå positiv social effekt.

 

Women Powering Work: Innovations for Economic Equality competition 
General Electric and Ashoka Changemakers sponsorere konkurrencen "Women Powering Work: Innovations for Economic Equality", som skal finde innovative læsninger for at fremme kvinders økonomiske muligheder i Mellemøsten, Nordafrika, Tyrkiet og Pakistan.

 

England lancere sin første Local Impact Fund 
The Social Investment Business and Social Enterprise North West har d. 23. januar 2014 lanceret Englands første Local Impact Fund i Liverpool.

 

Forsknigsprojekt om den frivillige sektor i Europa 
Forskere, eksperter og repræsentanter fra den frivillige sektor har netop mødes i Bologna for at lancere et 3-årigt forskningsprojekt om den frivillige sektor i Europa. Projektet er støttet af EU.

 

Nye EU-regler for offentlige indkøb 
Nye EU-regler for offentlige indkøb kan være en fordel for socialøkonomiske virksomheder. For at sikre bedst mulig udnyttelse af offentlige midler er der indført nye tildelingskriterier, der i højere grad vægter innovation, miljøhensyn, og sociale aspekter.

 

Det Sociale Vækstprogram forlænges
Beskæftigelsesministeriet har besluttet at forlænge Det Sociale Vækstprogram med fire nye runder i perioden fra august 2014 til efteråret 2016.

 

Social Entrepreneurs have your say 
Social Entrepreneurs have your say konferencen fandt sted i Strasbourg d. 16.-17. januar. Videos, dokumenter og andet materiale er nu tilgængeligt på EU´s hjemmeside, hvor man også kan underskrive slutdokumentet - "Strasbourg Deklarationen".

 

 

Nye bøger, rapporter og læsestof for sociale entreprenører 

Ny rapport om CSR-partnerskaber 
Center for Socialøkonomi har netop udgivet en ny rapport om CSR-partnerskaber mellem ordinære virksomheder og socialøkonomiske virksomheder.

 

20 Business Model Innovations for Sustainability
20 Business Model Innovations for Sustainability er en ny rapport fra John Elkintons organisation SustainAbillity, som sætter fokus på innovative forretningsmodeller som fremmer bæredygtighed.

 

Ny dansk bog om social innovation
Sammen om velfærd: Bedre løsninger med social innovation er en ny dansk bog om social innovation af John René Keller Lauritzen og Karsten Frøhlich Hougaard. Bogen udkommer på Gyldendal d. 13. marts 2014.

 

 

Konferencer og arrangementer

Socialøkonomi og jobskabelse for udsatte 
Kolding Kommune inviterer Region Syddanmark til inspirationsseminaret Socialøkonomi og jobskabelse for udsatte d. 24. februar 2014.

 

DANSIC14: NYE PARTNERSKABER 
Den frivillige, studenterdrevne organisation DANSIC afholder for tredje år i træk konference. DANSIC14-konferencen afholdes d. 13. marts 2014 på Københavns Universitet.

 

Konference om social Franchising 2014
The 2nd European Social Franchising Network Conference sætter fokus på effekten af social Franchising i Europa. Konferencen afholdes i Göteborg d. 13. maj 2014.

 

Andre arrangementer i  februar-marts 2014

World Day of Social Justice - hele verden - d. 20. februar

World NGO Day - hele verden - d. 27. februar 2014 

FOSIA2014 - Aarhus - d. 1. marts 2014

Konference om udsatte grønlændere - København - d. 5. marts 2014

Fælles fodslag i forskellige sko - Odense - d. 6. marts 2014

DANSIC14: NYE PARTNERSKABER - København - d. 13. marts 2014

Re:new konferencen med Otto Scharmer -  København - d. 17. marts 2014

Digitalt UDENFOR - Odense . d. 19. marts 2014

 

Se SED´s liste over konferencer i hele verden i 2014 - 2015 . 
Læs mere: Klik her!

 

 

Hvis du ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fra Sociale Entreprenører i Danmark kan du afmelde dig her!

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981