Nyhedsbrev fra Sociale Entreprenører i Danmark 
November 2013

 

Nyt fra foreningen 


Refererat fra netværksmøde
SED afholdt Café- og netværksmøde for socialøkonomiske virksomheder og sociale iværksættere i Region Midt d. 7. november 2013 i KlosterCaféen i Aarhus.
Mødet bød på en god dialog med nyværende og måske kommende byrådspolitikere i Aarhus, om hvordan man kan styrke socialt iværksætteri og socialøkonomiske virksomheder i kommunen.  
Læs referat fra mødet: Klik her!

 

Studietur til socialøkonomiske virksomheder i København

Tid: Fredag d. 22. november 2013 kl. 10.30-17.00. 
Sted: København
Pris: Medlemmer af SED: gratis - ikke medlemmer: 100 kr. 
Tilmelding hos:  Per Bach email. per@timebank.dk
Læs mere: Klik her!

 

Dialogmøde - om udviklingsperspektiver for sociale entreprenører 
Hvordan ser fremtiden ud for den sociale iværksætter i Danmark?

Tid: Lørdag d. 23. november 2013 kl. 13.00-14.30 
Sted: Settlementet, Dybbølsgade 41, 2. sal, 1721 København V
Pris: Arrangementet er gratis
Tilmelding: Til Per Bach email. per@timebank.dk
Læs mere: Klik her!

 

Generalforsamling i Sociale Entreprenører i Danmark 2013

Tid: Lørdag d. 23. november 2013 kl. 15.00-16.00
Sted: Settlementet, Dybbølsgade 41, 2. sal, 1721 København V
Læs mere: Klik her! 

 

Café- og netværksmøde for socialøkonomiske virksomheder

Tid: Februar 2014
Sted: Kofoed Skole Aarhus
Pris: Arrangementet er gratis
Tilmelding hos: Per Bach email. per@timebank.dk
Læs mere: Klik her!

 

 

Facebookside for Sociale Entreprenører i Danmark 
Følg os på facebook og bidrag gerne på siden med information, spørgsmål og debatindlæg mm. om socialt entreprenørskab, social innovation, samskabelse og socialøkonomisk virksomhed. 
På siden deler vi lidt flere ukommenterede nyheder, som ikke er med på hjemmesiden og i vores nyhedsbreve.
Se facebookside for Sociale Entrepenører i Danmark: Klik her!

 

 

Andre Nyheder

Ansøg om fellowship hos Echoing Green
I de sidste 25 år har Echoing Green ydet opstartsfinanciering og support til sociale entreprenører over hele verden. Nonprofit organisationens fellowship er en populær mulighed for at kick-starte ideer til social forandring.

 

Kompetencer frem for kontanter hjælper socialøkonomiske virksomheder
Ny australsk rapport peger på, at det er intensiv forretnings support, og ikke økonomiske bevillinger, der er mest vital for at sikre langtids overlevelse for socialøkonomiske virksomheder.


Timewise
The Timewise Foundation er en engelsk jobformidlingsvirksomhed, som har specialiseret sig i deltidsjobs. Den socialøkonomiske virksomhed har netop vundet en investering på 100.000 pund (890.000 kr) ved en pitch konkurrence på den årlige sociale investerings konference Good Deals.

 

Underdanmark skal smile igen
Et nyt samarbejde mellem Foreningen Zornig og Tandlægeklinikken PLUS1 skal nu gøre noget ved de store problemer som mange hjemløse og misbrugere har med deres tænder.

 

Mål for social forandring
De fire initiativer The Social Progress Index, Ceres, The Global Footprint Network og SROI arbejder alle med måling af sociale forandringer.

 

SEILK et kursus i socialt entreprenørskab for ledige
Center for Socialt Entreprenørskab på RUC udbyder et 6 ugers kursus for ledige "Socialt Entreprenørskab, Innovation, Ledelse og Kreativitet (SEILK)". Det næste kursus starter den 2. december 2013 og ansøgningsfristen er kl. 12 den 24. november 2013.

 

Social Entrepreneurs Ireland Awards 2013
Vinderne af Social Entrepreneurs Ireland Awards 2013 kåredes søndag d. 10. november i Dublin.


India Social Entrepreneur of the Year 2013 
The Schwab Foundation for Social Entrepreneurship har netop kåret årets indiske sociale entreprenører 2013 i New Delhi.

 

Vindere af Google Impact Challenge India 2013 
Vinderne Af Google Impact Challenge India kåredes d. 31. oktober 2013 i New Delhi. De 4 indiske non-profitorganisationer,der vandt konkurrencen, kunne gå fra cermonien med priser på sammenlangt 480.000 dollars og modtager derudover teknisk support fra Google.

 

Aftalepunkter til lokale samarbejdsaftaler 
Frivilligt Forum har lavet et udspil til en række aftalepunkter, der skal gøre det lettere at komme videre med det nye frivilligcharter lokalt. Aftalepunkterne vil efter Frivilligt Forums opfattelse være vigtige at overveje og gøre klart i lokale samarbejdsaftaler mellem frivillige organisationer og det offentlige.

 

Social Impact Bond situationen i USA  
Social Impact Bonds (SIB) bevæger sig fra ide til realitet i USA. Tre stater har annonceret eller lanceret SIB og ti andre er i gang med at undersøge eller udvikle dem.

 

Køb socialøkonomiske julegaver 
Det vi køber støtter vi, og det vi støtter vokser. Hvis du har lyst til at støtte den sociale bæredygtighed, kan du købe en eller flere af dine julegaver hos en socialøkonomisk virksomhed.

 

Socialøkonomiske virksomheder i New Zealand  
Socialøkonomiske virksomheder har haft lidt svært ved at slå igennem og er stadig er i sin vorden i New Zealand.

 

Karma Kitchen 
Karma Kitchen er en Pay-It-Forward Restaurant, det betyder at gæster kan nyde et måltid, som allerede er betalt for og de inviteres samtidig til at fortsætte kæden af generøsitet.

 

Ny lov skal sikre udsatte ledige arbejde 
Læs artikel i Ugebrevet A4, hvor bl.a. Brian Sørensen fra Café Kaffegal, Mirka Mozer fra Send Flere Krydderier Anne Worning fra Center for Socialøkonomi, Lars Janick Johansen fra Den Sociale Kapital Fond og Nadeem Farooq arbejdsmarkedsordfører for de Radikale kommenterer rammevilkårene for socialøkonomiske virksomheder. 


The Charity Times Awards til Big Issue 
Big Issue Invest (BII) er netop kåret til vinder af 2013 udgaven af The Charity Times Awards, der er den mest fremtræden anerkendelse af best practice i den engelske velgørenheds- og not-for-profit sektor.

 

Socialøkonomisk Årspris 2013 gik til ByBi 
Det blev den socialøkonomiske virksomhed ByBi fra København, der løb med den Socialøkonomiske Årspris 2013.

 

Kronprinseparets Sociale Pris 2013 til Natteravnene 
Den landsdækkende frivillige organisation, Natteravnene, har netop modtaget Kronprinsparrets Sociale Pris, på en halv million kroner ved et stort show i Operahuset i Sydney.

 

Socialt entreprenørskab i Indien 
Socialt entreprenørskab er på vej i Indien. Uddannelsesinstitutioner tilbyder kurser i socialt entreprenørskab og det viser sig at flere af de studerende efterfølgende starter socialøkonomiske virksomheder.

 

Nyt optag til Master i Socialt Entreprenørskab 
Vil du tænke og handle på tværs, vil du bygge bro mellem det civile, det offentlige og det private, vil du bidrage til at innovere velfærdsydelser . Så er Masteruddannelsen i Socialt Entreprenørskab måske noget for dig. Der er optag til nyt hold nu med ansøgningsfrist d. 2. december 2013.

 

Vision Vestergade 
Vision Vestergade er et ambitiøst projekt i Ikast-Brande Kommune. Her vil man samle og innovere den private og kommunale socialøkonomiske indsats, og derved skabe et mere rummeligt arbejdsmarked. Målet er at etablere 100 socialøkonomiske arbejdspladser i kommunen inden udgangen af 2017.

 

Socialølkonomisk Iværksættercamp 2013 
Social-, børne- og integrationsministeriet og Center for Socialøkonomi inviterer til Iværksættercamp i Aarhus og København i november.

 

Årets socialøkonomiske virksomheder i Skotland 2013 
Social Enterprise Awards Scotland 2013 er netop blevet uddelt.

 

IRIS 
The Global Impact Investing Network (GIIN) har netop udgivet en guide til IRIS, der er et værktøj, som impact-investorer kan bruge til at måle social, miljømæssig og økonomisk resultater.

 

EU efterspørger viden om crowdfunding 
Kommisær for det indre marked Michel Barnier ønsker at skaffe viden om crowdfunding fra forskellige aktører i EU. Det skal ske gennem et online spørgeskema, der bl.a. skal undersøge, om der er behov for EU initiativer for at understøtte området.

 

 

Nye bøger, rapporter og læsestof for sociale entreprenører 

Ny engelsk rapport om offentlige indkøb 
Out of the Shadows? er en ny rapport fra Social Entreprise UK (SEUK), byder nye EU regler om offentlige indkøb velkommen. De vil, hvis de implementeres, give socialøkonomiske virksomheder større mulighed for at komme ind på et engelsk marked der udgør 100 milliarder pund.

 

Et magasin om samskabelse 
Frivilligrådet udgiver ”Et magasin om samskabelse” som inspiration til velfærdsmagere. Magasinet udgives som optakt til Frivilligrådets Årsmøde, der finder sted d. 12. november i København.

 

Ny bog fra DESIS om social innovation 
Organisationen DESIS (Design for Social Innovation towards Sustainability) har udgivet en ny bog om sine aktiviteter i Europa, Canada og USA. Der er bl.a. bidrag af Christian Bason fra MindLab og Per-Anders Hillgren from Malmö University og Malmö Living Labs project.

 

 

Konferencer og arrangementer

Konference om socialøkonomi 
Fonden Grenesminde afholder konference om socialøkonomi d. 3. februar 2014 i Taastrup ved København.

 

Konference om mentorordning for skoletrætte elever 
Konferencen VIRKSOMHEDER OG FRIVILLIGE KAN HJÆLPE SÅRBARE OG SKOLETRÆTTE ELEVERFOLKESKOLEN sætter fokus på, hvordan man via mentorordninger kan inkludere de ressource og den viden, der findes i civilsamfundet i arbejdet med at løfte kvalitet og faglighed i folkeskolen.

 

Ideas That Matter
DANSIC afholder arrangementet Ideas That Matter d. 22.-23. november 2013 for at vise, hvor nemt det kan være at få nye, socialt innovative ideer, når man griber sociale udfordringer an med en bestemt metodik.

 

Civilsamfundet - et fundament for stærke fællesskaber 
Center for frivilligt socialt arbejde inviterer til Decemberkonferencen "Civilsamfundet - et fundament for stærke fællesskaber?" i Odense Congress Center tirsdag den 3. december 2013.

 

andre arrangementer i november - december

De hemmelige helte: Besøg Specialisterne - Ballerup - d. 21. november 2013

Grønt og socialt iværksætteri – ny vej til beskæftigelse - Nykøbing Sjælland -  d. 21. november 2013

Dialogmøde - om udviklingsperspektiver for sociale entreprenører - København - d. 23. november 2013

Socialøkonomisk Iværksættercamp - Aarhus - d. 27. november 2013

Socialøkonomisk Iværksættercamp - København - d. 29. november 2013

Ulighedens Topmøde – Forebyggelse som vejen til lige muligheder - København - d. 3. december 2013

Ny virkelighed - ny velfærd - Odense - d. 5. december 2013

Konference om socialøkonomi - Odense - d. 10. december 2013

 

 

Se SED´s liste over konferencer i hele verden i 2013 og 2014. 
Læs mere: Klik her!

 

 

Hvis du ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fra Sociale Entreprenører i Danmark kan du afmelde dig her!

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981