Nyhedsbrev fra Sociale Entreprenører i Danmark 
Oktober 2013

 

Nyt fra foreningen 


Café- og netværksmøde for socialøkonomiske virksomheder

Tid: D. 7. november 2013 kl. 15.00-17.00
Sted: KlosterCaféen, Klostergade 37,  8000 Aarhus C
Pris: Arrangementet er gratis
Tilmelding hos: Per Bach email. per@timebank.dk
Læs mere: Klik her!

 

Studietur til socialøkonomiske virksomheder i København

Tid: Fredag d. 22. november 2013 kl. 10.00-16.00. 
Sted: København
Pris: Medlemmer af SED: 25 kr. ikke medlemmer: 125 kr. 
Tilmelding hos:  Per Bach email. per@timebank.dk
Læs mere: Klik her!

 

Generalforsamling i Sociale Entreprenører i Danmark 2013

Tid: Lørdag d. 23. november 2013 
Sted: København
Læs mere: Klik her! 

 

Facebookside for Sociale Entreprenører i Danmark 
Følg os på facebook og bidrag gerne på siden med information, spørgsmål og debatindlæg mm. om socialt entreprenørskab, social innovation, samskabelse og socialøkonomisk virksomhed. 
På siden deler vi lidt flere ukommenterede nyheder, som ikke er med på hjemmesiden og i vores nyhedsbreve.
Se facebookside for Sociale Entrepenører i Danmark: Klik her!

 

 

Andre Nyheder

 

European Social Innovation Competition anden runde
Priserne i European Social Innovation Competitions første runde blev uddelt 29. maj af Emanuel Barroso. Anden runde af konkurrencen er netop lanceret d. 11. oktober i Milano.

 

Mittuniversitetet har netop udnævnt årets svenske sociale entreprenør
"Årets sociala entreprenör 2013” blev uddelt for anden gang ved konferencen "Entreprenörskapsdagar 2013" på Mittuniversitetet i Östersund Sverige.

 

Sig din mening om socialt entreprenørskab
I samarbejde med Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg og byen Strasbourg lancerer Europa-Kommissionen et stort europæisk interaktivt arrangement om socialt entreprenørskab og den sociale økonomi. Arrangementet finder sted i Strasbourg d. 16. til 17. januar 2014.

 

Unite For Sight
Unite For Sight er en verdensomspændende nonprofitorganisation, som vha. best practices, offentlige sundhedsprogramer, frivillighed og socialet entreprenørskab arbejder for at give alle adgang til øjenbehandling af høj kvalitet.


Café Kaffegal hjælper hjemløse i Arhus 
Caféen inviterer frem til jul alle byens hjemløse til gratis "Hjertevarm suppe og hjemmebagt kage" hver mandag fra kl. 11.30-13.00 frem til jul.

 

Salg af socialøkonomiske produkter 
Center for Socialøkonomi holder arrangement om salg af socialøkonomiske produkter gennem nyt og innovativt foreningsfællesskab.

 

Integrationspriserne 2013 er netop uddelt 
Social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen uddelte i går 7. oktober integrationspriserne 2013 på Bremen Teater i København.

 

The Unreasonable Institute 
The Unreasonable Institute giver "urimelige" fordele til entreprenører, som skaber løsninger til nogen af verdens største sociale og miljømæssige problemer. Sociale entreprenører kan nu ansøge om at komme med i institutets 5-ugers mentor og supportprogram i Boulder Colorado i sommeren 2014.

 

D-Prize 
D-Prize er en priskonkurrence, der søger at skabe flere løsningsforslag til fattigdomsbekæmpelse i udviklingslandene.


Årets Samhällskapitalist og Årets Samhällsentreprenör i Sverige 
Det svenske magasin Veckans Affärer kårede d. 2. oktober Stefan Krook til "Årets Samhällskapitalist" og Soledad Piñero Misa til "Årets Samhällsentreprenör".

 

Puljen til frivilligt socialt arbejde kan nu ansøges 
Puljen til frivilligt socialt arbejde (PUF-puljen) for 2014 er nu åben for ansøgninger.

 

Hackathons for sociale forbedringer 
Hackathons kan være en god måde at få udviklere og andre kreative mennesker til arbejde sammen om ideer til web og mobil applikationer, som kan fremme sociale formål og sager.

 

Forsøg med rimelighedskravet hjælper socialøkonomiske virksomheder 
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen har per 1. oktober 2013 sat et forsøg i værk, der giver socialøkonomiske virksomheder mulighed for at ansætte flere førtidspensionister med løntilskud.

 

The Social Entrepreneurs Challenge 
Huffington Post og Skoll Foundation har netop lanceret Social Entrepreneurs Challenge, der er et fundraising initiativ for organisationer, som forsøger at løse nogen af verdens mest kritiske problemer.

 

Pris til Deloitte’s Social Innovation Pioneers programme 
Deloitte’s Social Innovation Pioneers programme har netop modtaget Premierministerens Big Society Awards 2013 for at støtte socialøkonomiske virksomheder i hele England.

 

Rethreaded 
Rethreaded er en socialøkonomisk virksomhed i Jacksonville i Florida USA, som tilbyder syarbejde til kvinder, der er kommet ud af sexhandel.

 

Center för Socialt Entreprenörskap Stockholm 
Center för Socialt Entreprenörskap Stockholm (CSES) har netop afholdt seminar om centrets erfaringer og resultater efter de første to års virke.

 

Gratis Minicamp i Det Sociale Vækstprogram 
Mandag d. 7/10 er der en gratis og åben Minicamp i Det Sociale Vækstprogram, der forbereder virksomheder på at deltage i 2. runde af programmet.

 

Social Venture Challenge Asia 
NUS Enterprise ved Singapores Universitet og DBS Bank er gået sammen om at lancere Social Venture Challenge Asia for at opbygge en kultur omkring socialt enterprenørskab i Asien.

 

The Landmarc Difference 
Den engelske virksomhed Landmarc Support Services, der er international udbyder af uddannelse og infrastrukturløsninger har netop lanceret deres første social værdi rapport.

 

Innovationsprojekt i Aarhus 
Der er i Aarhus iværksat et innovationsprojekt i et samarbejde mellem VIA University College, Aarhus Kommune og en række socialøkonomiske virksomheder i Aarhus. Projektet skal arbejde med at udvikle og synliggøre sektoren, og styrke samarbejdet mellem forvaltning og virksomheder.


Vinderen af Hult Prize 2013 er netop fundet 
Vinderen af hult Prize 2013 er netop kåret ved den årlige Clinton Global Initiative konference, der blev afholdt i New York d. 23. september.

 

5 millioner kr. til udvikling af Glad Mad 
Det Obelske Familiefond har bevilget godt 5 mio. kr. over det næste halvandet år til at udvikle Glad Mad og skabe grundlag for en fortsat vækst.

 

Engelske læge-kooperativer bliver til socialøkonomiske virksomheder 
En kontraktændring med det nationale sundhedssystem (NHS) fra 2004 har gjort at praktiserende læger hovedsaglig arbejder inden for normal arbejdstid. Nu er der opstået socialøkonomiske lægevirksomheder, som forsøger at udfylde det behov der er for lægeservice udenfor normal arbejdstid.

 

 

Nye bøger, rapporter og læsestof for sociale entreprenører 


Ny debatbog om civilsamfundet 
"Civilsamhället klämt mellan stat och kapital" er en ny debatbog om udfordringer og fremtidsmuligheder for det civile samfund i de nordiske lande.

 

Realising the Potential of Social Replication 
Ny engelsk rapport giver indsigt i, hvordan civilsamfunds organisationer i England kan opskalere og øge deres effekt gennem social replikation.

 

De udsatte. Hvordan skal velfærden fordeles 
De udsatte er en social samtalebog med Lisbeth Zornig Andersen, Bettina Post og Benedikte Kiær. I bogen diskuteres om der er noget galt med socialpolitikken, og hvordan vi kan sikre fremtidens velfærd i Danmark.

 

Aktuelle Rapporter udgivet i 2013 
Vi har samlet en liste af aktuelle rapporter udgivet i 2013 om socialøkonomi, sociale forhold, frivillighed mm.

 

Social Investment Compendium 
Big Society Capital har netop udgivet et Social Investment Compendium i et forsøg på at imødekomme den manglen på information, der er i forhold til det sociale investeringsmarked i England.

 

 

Konferencer og arrangementer


Sankalp Unconvention Summit 2014 
Verdens største konference om sociakøkonomiske virksomheder, Sankalp Unkonvention Summit, finder i 2014 sted i Mumbai i Indien d. 9.-11. april 2014.

 

SFI inviterer til gåhjemmøde om socialøkonomiske virksomheder 
SFI holder d. 23. oktober gå hjemmøde om sin nyligt udgivne rapport SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHEDER OG UDSATTE GRUPPER PÅ ARBEJDSMARKEDET – I NUTID OG FREMTID.

 

Telenor Youth Summit 2013 
Telenor inviterer unge talenter til international konference om hvordan mobilteknologi og internettet kan bidrage til at skabe et bedre samfund.

 

Open Government Camp 2013
Digitaliseringsstyrelsen inviterer alle interesserede til at være med til at organisere en "Open Government Camp", hvor det offentlige og civilsamfundet under frie rammer kan samarbejde om at løse problemer og udfordringer.

 

Good Deals 2013  
Good Deals 2013 er Englands ledende investeringskonference som giver sociale entreprenører og civilsamfunds ledere indsigt, kompetencer og forbindelser i forhold til at tiltrække sociale investeringer.

 

 

Se SED´s liste over konferencer i hele verden i 2013 og 2014. 
Læs mere: Klik her!

 

 

Hvis du ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fra Sociale Entreprenører i Danmark kan du afmelde dig her!

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981