Nyhedsbrev fra Sociale Entreprenører i Danmark 
August 2013

 

Nyt fra foreningen 

Café- og netværksmøde for socialøkonomiske virksomheder

Tid: D.12. september kl. 15.00-17.00
Sted: Ikke fastsat endnu
Pris: Medlemmer af SED: Gratis. Ikke medlemmer: 25 kr.
Tilmelding hos: Per Bach email. per@timebank.dk
Læs mere: Klik her!

 

Studietur til socialøkonomiske virksomheder i København

Tid: Fredag d. 22. november 2013 kl. 10.00-16.00. 
Sted: København
Pris: Medlemmer af SED: gratis kr. ikke medlemmer: 100 kr. 
Tilmelding hos:  Ole Brandstrup email. ole.brandstrup1960@gmail.com
Læs mere: Klik her!

 

Generalforsamling i Sociale Entreprenører i Danmark 2013

Tid: Lørdag d. 23. november 2013 
Sted: København
Læs mere: Klik her! 

 

Facebookside for Sociale Entreprenører i Danmark 
Følg os på facebook og bidrag gerne på siden med information, spørgsmål og debatindlæg mm. om socialt entreprenørskab, social innovation, samskabelse og socialøkonomisk virksomhed.
På siden deler vi lidt flere ukommenterede nyheder, som ikke er med på hjemmesiden og i vores nyhedsbreve.
Se facebookside for Sociale Entrepenører i Danmark: Klik her!

 

 

Andre Nyheder

The Yunus Centre Social Business Design Lab
Mohamad Yunus er en gang om måneden vært for The Yunus Centre Social Business Design Lab, et mødested for mennesker med mange forskellige slags baggrund, men alle med det ene mål at udvikle socialøkonomiske virksomheder til samfundets bedste.


Forbruger kooperativer og socialøkonomiske virksomheder i sundhedssektoren  
Mens politikere rundt omkring i verden leder efter nye og bedre modeller for sundhedspleje blomstre forbruger kooperativer og socialøkonomiske virksomhedsmodeller indenfor sundhedssektoren.

 

Gifted CitiZen
Organisationen Gifted CitiZen ønsker at frigøre kreativt potentiale og fremme innovation, ved at tilskynde sociale entreprenørskaber, som kan have effekt på 10 millioner mennesker over de næste 6 år. Organisationen uddeler 7.-9. november 2013 The Gifted CitiZen Prize.

 

Socialt Entreprenørskab, Innovation, Ledelse og Kreativitet 
Center for Socialt Entreprenørskab tilbyder nu et 6 ugers meritgivende kursus kursus for ledige akademikere. Der er opstart på Roskilde Universitet d. 16. september 2013.

 

Aarhus Hjælper 
Ny Aarhus forening vil samle penge ind til udsatte børn, unge og familier bosat i Aarhus kommune gennem begivenheder og arrangementer i Aarhus. Aarhus Hjælper holder stiftende generalforsamling d. 16. august i Bellevuehallen.

 

Google Impact Challenge i Indien 
Google’s Global Impact Awards har netop lanceret Google Impact Challenge i Indien, som skal finde og belønne non-profitorganisationer, som anvender teknologi og innovation til at løse nogen af de store udfordringer menneskeheden står over for.

 

Annette Vilhelmsen er ny social-, børne- og integrationsminister 
D. 9. august blev Anette Vilhelmsen udnævnt til ny social-, børne- og integrationsminister. Sager vedrørende socialøkonomiske virksomheder følger Anette Vilhelmsen og flyttes fra Erhvervs- og Vækstministeriet til Social-, Børne- og Integrationsministeriet.

 

Adjunkt/lektor i socialt entreprenørskab og social innovation 
Center for Socialt Entreprenørskab ved Institut for Psykologi og Uddannelsesforskning har opslået en spændende stilling.

 

Brugernes BaZar 2013 
Torsdag den 29. august holder Rådet for Socialt Udsatte - i samarbejde med en række organisationer - for 10. år i træk Brugernes BaZar i Kongens Have i Odense.

 

Legacy of Change 
Legacy of Change er en nystartet radioshow som interviewer sociale entreprenører, sociale designere, mennesker med social samvittighed og i det hele taget forandringsagenter, der arbejder for at skabe positive sociale og samfundsmæssige forandringer.

 

Omstillingsagent 
OMSTILLINGSAGENT er et 6-ugers kursus for ledige med fokus på grønt kompetenceløft, bæredygtig omstilling og grøn jobskabelse. Kurset afholtes første gang i maj-juni i år og gentages nu med kursusstart d. 2.9 og 4.11 2013 i Lejre.

 

Video om Social Impact Bonds 
GovLab er en tænketank under Deloitte, som arbejder med innovation i den offentlige sektor. Tænketanken har netop lavet en fin lille video om Social Impact Bonds.

 

Støtte til frivilligt socialt arbejde 
Social- og integrationsministeren støtter 83 projekter med frivilligt socialt arbejde 83 projekter med frivilligt socialt arbejde får i alt 11,1 millioner kr. i støtte af social- og integrationsminister Karen Hækkerup fra Tips- og Lottopuljen til særlige formål.

 

Stort engelsk byggefirma samarbejder med socialøkonomiske virksomheder 
I England har et af landets største familieejede konstruktionsfirmaer, Wates, indarbejdet socialøkonomiske virksomheder i deres forsyningskæde. Og virksomheden sigter mod at købe for 5 millioner pund i sektoren i 2015.

 

People Water 
People Water er hverken en velgørende- eller non-profit organisation, men derimod en for-profit socialøkonomisk virksomhed, som forsøger at imødegå den globale krise i forhold til adgang til rent vand.

 

Behov for nytænkning af arbejdsmarkedet 
Direktør og skuespiller Litten Hansen skriver i en artikel i Politikken, at der er et tvingende behov for at nytænke arbejdsmarkedet, så der er plads til virksomheder, der fungere efter en social økonomisk logik, og for andre initiativer, der kan være med til at inkludere alle andre end de strømlinede

 

Anden runde af Det Sociale Vækstprogram 
Det Sociale Vækstprogram er et tilbud og forløb for socialøkonomiske virksomhed på seks måneder, hvor virksomheden tilknyttes en erfaren og engageret forretningsudvikler, deltager i camps og workshops og får matchmaking med kommuner, virksomheder og organisationer.

 

Fra traditionel entreprenør til filantropist 
9 tidligere succesfulde indiske traditionelle entreprenører har skiftet rolle og er nu blevet fultids filantropist, der arbejder med sociale investeringer eller socialt entreprenørskab.

 

 

Nye bøger for sociale entreprenører 
Den Nødvendige frivillighed
Michael Wulff organisationskonsulent i Kirkens Korshærudgiver udgiver en bog om, hvordan frivillige oragnisationer kan bruges bedre i velfærdsarbejdet. Der er bogreception og debatseminar d. 23. august kl. 14.30-16.00 - i Studenterhuset, Købmagergade 52 i København. 

 

The International Handbook On Social Innovation
Ny engelsk bog om social innovation med danske bidrag fra John Andersen, Lars Hulgård, Kristian Delica og Martin Frandsen.

 

The New Economy in 20 Enterprises 
Transision Towns bevægelsen i England har netop udgivet en rapport med erfaringer fra 20 socialøkonomiske virksomheder.

 

 

Konferencer og arrangementer

Nutidens udfordringer Fremtidens løsninger - HORIZON 2020 
Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser holder konferencen "Nutidens udfordringer – fremtidens løsninger" i Tivoli Congress Center i København den 29. oktober 2013, som det officielle, danske startskud på EU´s Horizon 2020 program.

 

Temakonferencer om Inklusion  
SFI afholder de næste par år en række temakonferencer omkring Inklusion. Der lægges ud med en kick off-konference i København d. 10. september 2013.

 

Masser af arrangementer om socialøkonomiske virksomheder
I efteråret 2013 afholdes flere arrangementer om socialøkonomiske virksomheder. Vi har samlet en liste.

 

Se SED´s liste over konferencer i hele verden i 2013 og 2014. 
Læs mere: Klik her!

 

 

Hvis du ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fra Sociale Entreprenører i Danmark kan du afmelde dig her!


Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981