Nyhedsbrev fra Sociale Entreprenører i Danmark 
Juli 2013

 

Nyt fra foreningen 

Café- og netværksmøde for socialøkonomiske virksomheder

Tid: D.12. september kl. 15.00-17.00
Sted: Ikke fastsat endnu
Pris: Medlemmer af SED: Gratis. Ikke medlemmer: 25 kr.
Tilmelding hos: Per Bach email. per@timebank.dk
Læs mere: Klik her!

 

Studietur til socialøkonomiske virksomheder i København

Tid: Fredag d. 22. november 2013 kl. 10.00-16.00. 
Sted: København
Pris: Medlemmer af SED: gratis kr. ikke medlemmer: 100 kr. 
Tilmelding hos:  Ole Brandstrup email. ole.brandstrup1960@gmail.com
Læs mere: Klik her!

 

Generalforsamling i Sociale Entreprenører i Danmark 2013

Tid: Lørdag d. 23. november 2013 
Sted: København
Læs mere: Klik her! 

 

Facebookside for Sociale Entreprenører i Danmark 
Følg os på facebook og bidrag gerne på siden med information, spørgsmål og debatindlæg mm. om socialt entreprenørskab, social innovation, samskabelse og socialøkonomisk virksomhed.
Se facebookside for Sociale Entrepenører i Danmark: Klik her!Andre Nyheder 

Canada’s første MBA i socialøkonomisk virksomhedsledelse
The Sandermoen School of Business i Canada tilbyder nu den første fuldt online MBA i "Social Enterprise Leadership", der er tilgængelig for studerende i hele verden. Første hold studerende kan starte til september 2013.

 

2nd European Social Innovation Competition
Priserne i European Social Innovation Competitions første runde blev uddelt 29. maj af Emanuel Barroso. Anden runde af konkurrencen lanceres d. 11. oktober i Milano.

 

The People's Business report
Social Enterprise UK har netop udgivet rapporten The People's Business, som gør status over den socialøkonomiske virksomheds sektor i England. Og der tegner sig et billede af fremgang siden SEUK´s sidste rapport fra 2011.

 

Ny direktør i Center for Socialøkonomi
D.1. juli 2013 startede Anne Worning som ny direktør i Center for Socialøkonomi.

 

Hvordan går det med Social Impact Bonds i England
Toby Eccles, udviklingsdirektør i Social Finance UK ser på effekten af et af de første forsøgsprojekter med SIB i England "Petersborough Social Impact Bonds". Og det ser ud til at de virker efter hensigten.

 

Socialøkonomiske virksomheder boomer i Australien
Ifølge en artikel i The Guardian oplever Australien stigende opmærksomhed på socialøkonomiske virksomheder. Og australske socialøkonmiske virksomheder operere ikke bare i Australien men også internationalt.

 

Virksomhedsnetværket i Kolding vil hjælpe sociale iværksættere igang
Der mangler socialøkonomiske virksomheder til folk, der normalt ikke kan få arbejde. Derfor laver Virksomhedsnetværket i Kolding en socialøkonomisk camp, hvor målet er at lave 5 virksomheds modeller. Modellerne foræres efterfølgende væk til kommende iværksættere.

 

England har fået sin første "socialøkonomiske virksomheds by"
Alston Moor i Cumbrien er netop udnævnt til Englands første "Social Enterprise Town". Udnævnelsen sker på baggrund af Social Enterprise UK´s certificerings program for byer og steder.

 

EU Policy Brief om socialt entreprenørskab
EU og OECD har for nylig udgivet et kort Policy Brief om socialt entreprenørskab. Briefet slår bl.a. fast, at det er vigtigt at skabe gode rammer for sociale entreprenører og at deres aktiviteter kan resultere i stor positiv effekt på offentlige budgetter.

 

Frivillighedschartret blev offentliggjort d. 1. juli 
Frivillighedschartret blev offentliggjort d. 1. juli ved et offentliggørelsesarrangement i Social- og Integrationsministeriet.

 

Dansk 2.plads i den europæiske Social Enterprise Programme konkurrence
PHUS fra Herningsholm Gymnasium vandt 2. pladsen i de europæiske mesterskaber i Social Entreprise Programme, der er en online konkurrence om socialt iværksætteri og entreprenørskab.

 

Politiken artikel om Specialisternes succes i USA 
Politiken har netop bragt en artikel om Specialisterne og om de globale it-giganter SAP og CAI, der har forpligtet sig til at skabe hundredvis af job til autismeramte personer.

 

Richard Branson om Socialt entreprenørskab
Virgin direktøren fortæller i en artikel i "Entrepreneur" om socialt entreprenørskab. "Entreprenørskab handler ikke om at sælge ting - det handler om at finde innovative måder at forbedre menneskers liv på", siger Branson i artiklen.

 

Hvad gør vi nu? 
Hvad gør vi nu er DR og Dagbladet Informations konkurrence for alle de engagerede danskere og deres projekter, der bidrager og inspirerer andre til bæredygtig omstilling.

 

 

Nye bøger for sociale entreprenører 

Ny svensk rapport om SROI
Mötesplats Social Innovation har 19. juni lanceret en ny rapport om Social Return On Investment.

 

The Social Entrepreneur’s Playbook
Sociale entreprenører bør afprøve og teste deres idee grundigt mener Ian C. MacMillan and Dr. James D. Thompson, der netop har udgivet en ny ebog fyldt med inspirerende historier for sociale entreprenører og andre, der vil gøre mere med mindre.

 

Frivilligrapport 2012 
Social- og Integrationsministeriet har netop offentliggjort rapporten ”Den frivillig sociale indsats – Frivilligrapport 2012".

 

ABC i sociale investgeringer
Mötesplats Social innovation har netop udgivet publikationen "ABC i sociala investeringar" i forbindelse med et seminar i Almedalen.

 

 

Konferencer og arrangementer

Stor konference om socialøkonomi
Dansk Erhverv og Københavns kommune afholder i samarbejde med Selveje Danmark, Københavns Erhvervsservice, Den sociale kapitalfond, Eurocities og Cities for Active Inclusion og Europa-Kommissionen til stor konference om socialøkonomi i København d. 27. september 2013.

 

Se SED´s liste over konferencer i hele verden i 2013 og 2014. 
Læs mere: Klik her!

 

 

Hvis du ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fra Sociale Entreprenører i Danmark kan du afmelde dig her!

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981