Nyhedsbrev fra Sociale Entreprenører i Danmark
Juni 2013Nyt fra foreningen
Sociale Entreprenører i Danmark afholdt d. 8. juni  studietur til sjællandske sociale entreprenørskaber. 
Se kort referat fra dagen: Klik her!

 

Café- og netværksmøde for socialøkonomiske virksomheder
Tid: Fredag d. 21. juni - kl. 15.00-17.00
Sted: Café Frida, Frida Kahlo Huset Fredensgade 34B, 8000 Aarhus C
Pris: Medlemmer af SED: Gratis - ikke medlemmer: 25. kr.
Tilmelding hos: Per Bach email. per@timebank.dk
Læs mere: Klik her!


Studietur til socialøkonomiske virksomheder i København
Tid: Fredag d. 22. november 2013 kl. 10.00-16.00. 
Sted: København
Pris: Medlemmer af SED: Gratis - ikke medlemmer: 100 kr. 
Tilmelding hos: Ole Brandstrup email. ole.brandstrup1960@gmail.com
Læs mere: Klik her!

 

Generalforsamling i Sociale Entreprenører i Danmark 2013
Lørdag d. 23. november 2013 
Sted: København
Læs mere: Klik her! 

 


Andre nyheder

REVES EXCELLENCE AWARD 2013
REVES er en europæisk organisation baseret på partnerskaber mellem lokale og regionale myndigheder og organisationer indenfor social og solidaritets økonomi. Organisationen har netop d. 8. juni uddelt REVES EXCELLENCE AWARD 2013 til gode eksempler på partnerskaber.


The B Team
The B Team er en non-profit initiative, som er blevet dannet af en gruppe globale virksomhedsledere for at skabe en fremtid hvor virksomhedsdrift kan være drivkraft for social, miljømæssig og økonomisk gevinst.

 

Mobile for Good Europe Awards  
Vodafone Foundation har netop lanceret "Mobile for Good Europe Awards", som skal belønne iOS og Android apps, der er designet til at forbedre menneskers liv og som skaber betydelige positiv effekt for samfundet.

 

Social Economy Alliance
I England er flere organisationer gået sammen for at sætte socialøkonomi højere på den politiske dagsorden op til det engelske valg i 2015.

 

Masser af socialøkonomi på Folkemødet på Bornholm
Det tredje Folkemøde på Bornholm er netop afsluttet, og socialøkonomi, social innovation og frivilligt arbejde var på dagsordenen ved flere forskellige events.

 

Frivillige skal ikke udhule velfærden
Ugebrevet A4 har set på danskernes holdning til frivillighed. Det er tydeligt, at flertallet mener, at frivillige ikke skal erstatte ansatte eller tage arbejdet fra lønnede medarbejdere.


England får ambasadør for social værdi
Parlamentsmedlem Chris White er netop udpeget som Englands første Social Value Ambassador. Han var ansvarlig for gennemførelsen af Social Value Act, der trådte i kraft 31. januar 2013.

 

Socialt entreprenørskab i Sørø 
Frederiksborg Amtsavis har lavet et interview med social entreprenør og ejer af Haverefugiet i Sorø Ella Hilker.

 

7th OGUNTE Women's Social Leadership Awards
Den engelske oranisation OGUNTE har hvert år siden 2007 uddelt priser for at anerkende kvindelige ledere og sociale entreprenører, som gennem deres arbejde viser bæredygtige og innovative løsninger på sociale problemer.

 

TV-Glad interview med Anette Vilhelmsen
Erhvervs- og vækstminister Anette Vilhelmsen besøgte i maj 2013 TV-Glad, og blev i den anledning interviewet om socialøkonomiske virksomheder.

 

Kommunen og de socialøkonomiske virksomheder 
Teknologisk Institut og Huset Venture har netop indgået en samarbejdsaftale om at hjælpe kommuner igang eller videre med socialøkonomiske virksomheder.

 

Social Impact Bonds i USA
6 delstater i USA får nu støtte til at indføre Social Impact Bonds.

 

The Social Stock Exchange
Premierminister David Cameron lancerede i forbindelse med the Social Impact Investment Conference d. 6. juni 2013 the Social Stock Exchange, der er en ny engelsk børs for sociale investeringer.

 

Ny socialøkonomisk købmand i Jarmerbugtene
Hjortdal Købmand AMBA er en socialøkonomisk virksomhed med købmandsdrift og arbejdsrettede tilbud for unge med psykisk sårbarhed. Købmandsbutikken åbnedes officielt d. 9. juni 2013.

 

Santander’s Social Enterprise Development Awards 
En af verdens største banker Santander udvider i 2013 sit pris- og støtte program for socialøkonomiske virksomheder til 2,3 millioner pund.

 

The Past and Future of Social Entrepreneurship
I anledningen af sit ti års jubilæum tilbød Stanford Social Innovation Review (SSIR) et gratis webinar om socialt entreprenørskabs fortid og fremtid.

 

Søg penge til projekter for personer med handicap
Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering udmelder en ansøgningsrunde rettet mod projekter, der kan fremme, at personer med handicap opnår eller bevarer en tilknytning til arbejdsmarkedet.

 

Berlingske interview med Robert Putnam
Berlingske har haft besøg af Robert Putnam i forbindelse med hans Danmarksbesøg og tiltrædelsesforelæsning ved Aarhus Universitets MatchPoints-seminar i maj 2013.

 

Ph.d. forsvar af afhandling om innovation og socialt entreprenørskab 
Monika Fæster forsvarede d. 10. juni 2013 sin ph.d. afhandling "Innovationsfeltet mellem samarbejde og styring - En feltanalyse om social værdiskabelse og økonomiske interesser i socialt entreprenørskab".

 

Dimissionstaler om socialt entreprenørskab
Social Enterprise Buzz har samlet 5 store sociale entreprenøres dimmisionstaler til nyuddannede college studerende fra USA, Asien og Tyskland.

 

 

Nye bøger for sociale entreprenører 

Innovation for a Complex World 
I anledning af sin 100 års dag har ROCKEFELLER FOUNDATION sponsoreret en række artikler om social innovation som et tillæg i Stanford Social Innovation Review med titlen "Innovation for a Complex World".

 

Occupy World Street 
Den økologiske finansmand og grønne iværksætter Ross Jacksons bog  Occupy World Street er udkommet på dansk og blev præsenteret ved et debatmøde d. 6. juni 2013 på Tycho Brahe Planetarium i København.

 

The Social Europe guide
Europakommissionens Generaldirektoratet for beskæftigelse, sociale forhold og inklusion udgiver 2 gange om året The Social Europe guide. I den netop udgivne 4. udgave af guiden er der sat fokus på social-økonomi og socialt entreprenørskab.

 

 

Konferencer og arrangementer 

Social Innovation og Kreativitet 
DANSIC afholder event om social innovation og kreativitet den 25. juni 2013 kl. 18.00-20.30 i København.Konferencer for sociale entreprenører. 
Se SED´s liste over konferencer i hele verden i 2013 og 2014. 
Læs mere: Klik her!  

 

Hvis du ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fra Sociale Entreprenører i Danmark kan du afmelde dig her!

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981