Nyhedsbrev fra Sociale Entreprenører i Danmark
Maj2 2013

 

Nyt fra foreningen
Studietur til sociale entreprenørskaber i Sorø.
Sociale Entreprenører i Danmark afholder studietur til sociale entreprenørskaber i Sorø d. 8.juni 2013.
Læs mere: Klik her!

 

 

Andre Nyheder 

 

CSR People Prize 2013
Hvert år uddeler Virksomhedsforum for Socialt Ansvar CSR People Prize til virksomheder, der gør en særlig indsats for at udvise social ansvarlighed. Der er nu åbnet for ansøgninger til CSR People Prize 2013.

 

The Big Lunch
The Big Lunch er en begivenhed, som skal skabe borgerindragelse og trivsel i nærmiljøet. Målet er så mange mennesker som muligt over hele England spiser frokost med deres nabo. Begivenheden finder i år sted d. 2. juni.

 

Social Entrepreneur of the Year 2014
The Schwab Foundation for Social Entrepreneurship konkurrence om at blive årets sociale entreprenør og deltage i Schwabs netværk er nu åben. Der er deadline for ansøgninger d. 15. juli 2013.

 

Carotmob
Carrotmob er en spændende form for crowdfunding protal, som mobiliserer "masserne" til at købe ind i virksomheder, der støtter positiv social og bæredygtig udvikling.

 

Multinational aftale til Specialisterne
Specialisterne han netop indgået aftale med det tyske softwareselskab SAP, som dermed bliver det første multinationale selskab som vil ansætte autister i så som hvert et verdenshjørne af virksomheden.

 

Landfill Harmonics
Fattige børn fra Cateurawhich i Paraguay har fundet en vej ud af håbløsheden. De har lavet et orkester, som spiller klassisk musik på genbrugsinstrumenter lavet af gamle tønder og træ mm. fra den losseplads de bogstavelig talt bor ovenpå.

 

The Dell Social Innovation Challenge 2013
Vinderne af 2013 konkurrencen er netop fundet.


KL´s nye udspil lægger op til øget inddragelse af civilsamfundet 
KL i sit nye udspil til en socialpolitik ”Investér før det sker” lægger op til i højere grad at inddrage borgere.

 

DM i Social Enterprise Programme 2013 
Fire elever fra Herningsholm Gymnasium har vundet DM i Social Enterprise Programme med en virksomhed, der sælger kosmetik med social ansvarlighed.

 

Ny selskabslov vedtaget af Folketinget 
Torsdag d. 16. maj vedtog et enstemmigt Folketing en ny selskabsform, som betyder, at iværksættere kan starte egen virksomhed med en startkapital på kun én krone.

 

The SEEING project 
The SEEING project er et europæisk pilotprojekt, som skal samle viden og værktøjer for at skabe gode rammevilkår for socialøkonomiske virksomheder i EU.

 

The Future of Social Impact Investment 
Sir Ronald Cohen, der bl.a. er formand for Big Socity Capital, giver i dette Haward Business Review webinar en rigtig fin indføring i Social Impact Investment og Social Impact Bonds.

 

Ashoka European Social, Business & Public Co-Creation Forum 
Ashoka lancerede d. 23. april i Paris The Ashoka European Social, Business & Public Co-Creation Forum.

 

EU´s Social Innovation Prize nominerede
De ti finalister til EU´s social Innovation Prize er nu fundet. Tre af finalisterne vil modtage en pris på 20.000 euro ved European Social Innovation Awards Ceremony i Brussel d. 29. maj 2013.

 

Give What You're Good At
Give What You're Good At er en engelsk online platform, som matcher proffessionelle der ønsker at stille deres kompetencer til rådighed med velgørende organisationer og socialøkonomiske virksomheder, der har brug for dem.

 

Socialøkonomisk Årspris 2013
Center for socialøkonomi uddeler i 2013 Socialøkonomisk Årspris i samarbejde med TrygFonden. Prisuddelingen vil finde sted i København d. 29. oktober, og i perioden fra d. 21. maj til 20. august kan man indstille kandidater til prisen.

 

Growing Trees Network
Growing Trees Network er en socialøkonomisk virksomhed, hvis formål er at rejse fredskov rundt om i Danmark – og med tiden i udlandet. Det allerførste fredstræ blev plantet i Egelund ved Beder den 13. maj kl. 13.30 2013.Nye bøger for sociale entreprenører 

Ny publikation om udsatte unge
Rådet for socialt Udsatte har netop udgivet publikationen "Man føler sig som en tennisbold, der bliver kastet frem og tilbage i systemet”, og holder i dag 27. maj konference om udsatte unge i DGI-byen i København.

 

Konferencer og arrangementer

KONKURRENCESTATENS OFRE
Arrangeres og afholdes af Settlementets Rådgivning, Frivilligt Forum og Socialpolitisk Forening mandag d. 3. juni 2013 kl. 13.00 - 17.30 i København

 

Retten til at være frivillig
Kontaktudvalget for det frivillige sociale arbejde og Frivilligt Forum København inviterer til temadag d. 10. juni 9.30-15.00 2013 på Kulturstationen Vanløse.

 

Se SED´s liste over konferencer i hele verden i 2013 og 2014.
Læs mere: Klik her!

 

 

Hvis du ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fra Sociale Entreprenører i Danmark kan du afmelde dig her!

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981