Nahdet El Mahrousa

 

Nahdet El Mahrousa er en ægyptisk organisation som støtter sociale iværksættere med uddannelse og opstartsprogrammer og generelt arbejder for at skabe positiv social forandring i Ægypten.

 

Nahdet El Mahrousa er oprindeligt startet af en ung ægypter, Ehaab Abdou, som oplevede at trods civilsamfundets gode vilje og indsats, var der stadig masser af sociale problemer. Han begyndte at have email korrespondance med flere af sine venner, hvor de udvekslede nye ideer til, hvordan Ægyptens sociale problemer kunne adresseres på nye innovative måder.
I 2003 formede de sammen Nahdet El Mahrousa, som betyder ”Ægyptens Renaissance”. Med Nahdet El Mahrousa ønskede de at skabe en platform, som kunne støtte udviklingen af ideér.
Gennem deres mail udveksling havde de erfaret , at en ide i sig selv ikke gør det. Der var brug for at forbinde ideen og idemændene med en platform, som kunne støtte udviklingen, teste og lave pilotforsøg samt hjælpe med at implementere ideerne.
Platformen skulle også tilbyde viden, værktøjer, ressourcer og netværk som alt sammen kunne være med til at hjælpe iværksættere med at udvikle deres ide til en selvstændig virksomhed og på samme tid være med til at skabe et fællesskab af sociale iværksættere i Ægypten. Og det er alt sammen lykkes.

 

Nahdet El Mahrousa er det første vækstprogram for opstartende socialøkonomiske virksomheder i Mellemøsten. Og også blandt de første i verden som støtter sociale iværksættere i idefasen.
 

 

Nahdet El Mahrousa’s vækstprogram tilbyder iværksættere kapacitetsopbygning gennem sit Specialprogram Social Entrepreneurship Academy for Development “SEAD”.
Her tilbydes 18 kurser i bl.a. , marketing, fundraising, social medier, håndtering af frivillige og investering. Organisationen også for nyligt lanceret Mentor El Mahrousa, som kan give iværksætterne en-til-en guidning, tilføre viden og ekspertise og hjælpe i udfordrende situationer. Mentorerne vælges blandt unge professionelle sociale entreprenører.

 

Udover kapacitetsopbygning tilbyder vækstprogrammet også mange forskellige former for teknisk support gennem pro-bono konsulentydelser. Ligeledes tilbydes support til organisationsopbygning bl.a. tilbydes gratis og fuldt udstyret kontor plads samt adgang til møde- og konferencelokaler.

 

Iværksætterne tilbydes også IT i form af emailkonti, maillister og webhosting. Endelig tilbyder El Mahrousa iværksætterne sit store netværk bestående af 10.000 personer.


Siden starten har Nahdet El Mahrousa hjulpet mere end 40 socialøkonomiske virksomheder inden for områder som bl.a. uddannelse og beskæftigelse, sundhedsservice, miljø, videnskab, kunst og kultur og identitet. Nahdet El Mahrousa's sociale iværksættere og deres aktiviteter når hvert år ud til og påvirker ca 50.000 ægyptere.
Organisationen har bl.a. arbejdet sammen med Sawiris Foundation for Social Development, Yahoo! , the MasterCard Foundation, the Ford Foundation, UNICEF, USAID, UNDP ogSamsung Electronics.


Også Ashoka har annerkend Nahdet El Mahrousa´s arbejde i I 2007 blev medstifteren Ehaab Abdou udnævnt til Ashoka Fellow.

 

Læs mere: Klik her! 

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981