Millennium-generationen kræver innovation og samfundssind af kommende arbejdsgiver

 

Ny undersøgelse foretaget af Deloitte viser at fremtidens arbejdsstyrke vil arbejde for organisationer, som sætter innovation, udvikling af medarbejdere og ansvar for det omgivende samfund højt.

 

Undersøgelsen er foretaget blandt 7.800 ”millenniummere” i 26 lande verden over, hvor alle deltagere har en ungdoms- eller universitetsuddannelse bag sig. Den såkaldte millennium-generation, som i de kommende år bliver dominerende på arbejdsmarkedet, er født i 1983 eller senere, og vil allerede i 2025 udgøre 75 pct. af den globale arbejdsstyrke.
Hvis virksomheder skal kunne tiltrække arbejdskraft i fremtiden, vil de være tvunget til at omstille sig på en række områder.

 

Undersøgelsen viser at næsten 80 pct. af de adspurgte ser på virksomhedernes innovative performance, når de vælger deres drømmejob. To tredjedele oplever, at virksomheder undgår risici og forsømmer samarbejdet med andre virksomheder og vidensinstitutioner.

 

I forhold til medarbejderudvikling efterspørger en fjerdedel af de adspurgte chancen for at afprøve deres lederpotentiale, og 50 pct. mener, at deres arbejdsplads skal anstrenge sig hårdere for at talentudvikle de dygtigste medarbejdere.
Virksomheden skal ikke forvente at disse medarbejdere vil vente til en lederstilling først bliver åben.

 

I forhold til ansvaret for det omgivende samfund skal virksomhederne, i millennium-generationens øjne, ikke kun præstere på økonomiske parametre. Over halvdelen af svarpersonerne i undersøgelsen mener, at erhvervslivet har en negativ påvirkning, når det gælder de store globale udfordringer og efterlyser, at virksomhederne bidrager til at bekæmpe ressourceknaphed, klimaforandringer og ulighed i indkomst.

 

Se mere i undersøgelsen ”Big Demands and High Expectations – The Deloitte Millennial Survey”, 2014  

 

Kilde: Mandag Morgen 

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981