Kultur BazarenKulturBazaren

 

Kultur Bazaren er en ny socialøkonomisk virksomhed i Hinnerup ved Aarhus, som kobler frivillighed og socioøkonomisk virksomhed, sammen. Virksomhed holder officiel åbningsreception d. 21. august 2014.

 

Bag Kultur Bazaren IVS står Socialrådgiver og Cand. Soc. i socialt arbejde Anette Hoe Jessing. Efter flere års frivilligt socialt arbejde med målgruppen flygtninge, opstod ideen til virksomheden/projektet. Anette har bl.a. arbejde med gadebørn i Sydafrika.

 

Kultur Bazarens formål er at omdanne gamle brugte møbler til unikke, specialdesignede, brugbare og forholdsvist billige kvalitetsmøbler.
Det er tanken at virksomheden skal skabe jobs til en gruppe af særligt udsatte flygtninge, der har interesse, erfaring eller på anden måde kan gøre brug af de håndværksmæssige og kreative kompetencer, som de har, fordi de kommer fra områder, hvor handel og håndværk har været deres vante forsørgelsesgrundlag. Derfor vil Kultur Bazaren arbejde ud fra en teori om det hele menneske, for at skabe et solidt fundament, så flygtninge kan blive selvstændige, selvforsørgende individer i Danmark.

 

Der er tale om et helstøbt projekt, hvor en frivillig indsats skal komplementere en socioøkonomisk virksomhed. Den frivillige del skal bidrage til at arbejde med hele familiens udfordringer, og den socioøkonomiske virksomhed vil forsøge at skabe arbejdsmarkedsrelationer.

 

Kultur Bazaren satser på en kulturel oplevelse for etniske danskere, gennem salg af unikke designede møbler virksomheden og vil foregå fra virksomhedens 436 kvm. store forretning i Storegade20 C, 8382 Hinnerup. Anette Hoe Jessing regner med, at der vil gå 2-3 år før Kultur Bazaren kan være økonomisk bæredygtig. T
il opstarten har virksomheden foreløbig modtaget 200.000 kr. i støtte fra Socialministeriets PUF-pulje. I øjeblikket søger Kultur Bazaren frivillige til forskellige former for opgaver.

 

Hvis du vil hjælpe, så kontakt Anette på mobil 28782528, eller skriv til info@kulturbazaren.dk

 

Læs mere om Kultur Bazaren på: kulturbazaren.dk

 

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981