Kolding Kommune laver socialøkonomisk strategi

 

Kolding Kommunes præsenterede 2. december 2014 en socialøkonomiske strategi og afholdt samtidig et opstartsmøde om socialøkonomiske virksomheder.

 

Titlen på Kolding Kommunes nye socialøkonomisk strategi er "Overskud giver overskud", og ideen bag, er at menneskeligt overskud, også kan bidrage til økonomisk overskud.

 

Der var ved præsentationen mulighed for at møde nationale og lokale socialøkonomiske virksomheder, og for at tale med nogle af de væsentligste aktører på det socialøkonomiske marked samt repræsentanter og politikere fra kommunen.

 

Borgmester Jørn Pedersen nævnte ved mødets start, at der i Kolding tidligere har været tanker om socialøkonomiske virksomheder og at tidligere strategier ikke har været en succes. Men kommunen er ifølge borgmesteren nu erfaringerne rigere, og vil ikke bruge ”fortidens løsninger på fremtidens udfordringer” og kommunen er sikre på, at socialøkonomi er en af fremtidens løsninger.

 

Den nye strategi satser mere bredt og vil bl.a. tiltrække eksisterende nationale socialøkonomiske virksomheder, koordinere og målrette vejledning til iværksætterne, arbejde systematisk med at få lokale virksomheder til at tænke i socialøkonomi og se på mulighederne for socialøkonomi i kommunens egne institutioner.

 

Læs Kolding Kommunes startegi: Klik her! 

 

Kilde: denoffentlige.dk 

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981