Køb julegaver fra socialøkonomiske virksomheder

 

Hvis du har lyst til at støtte den sociale bæredygtighed, kan du købe en eller flere af dine julegaver hos en socialøkonomisk virksomhed.

 

Vi har samlet et par link fra hele verden med forslag til julegaver fra socialøkonomiske- og bæredygtige virksomheder og organisationer.

 

Danmark

Køb Socialt" er en protal, som henvender sig til offentlige og private indkøbere og bevidste forbrugere, som gerne vil handle socialt ansvarligt.
Læs mere: Klik her!

 

SocialGoodStories er et dansk initiativ, som arbejder for at finde produkter fra hele verden, der kombinerer høj kvalitet med en unik fortælling om socialt engagement. Her kan man købe gaver af høj kvalitet og samtidig tage et socialt ansvar.
Læs mere: Klik her!

 

Socialøkonomisk Salg, Schreibergruppens initiativ til en protal, hvor socialøkonomiske virkssomheder kan afsætte deres produkter.
Læs mere: Klik her! 

 

  

Øvrige verden

Good Spender er en australsk online portal med varer (og julegaver) fra australske socialøkonomiske virksomheder.
Læs mere: Klik her!

 

Virksomhederne bag The Guardians Social Enterprise Christmas Gift Advent Calender sidste år kan ogås være til inspiration til julegaver fra engelske socialøkonomiske virksomheder.
Læs mere: Klik her! 

 

"arc" i England er en organisation, som yder gratis support og rådgivning til sociaøkonomiske virksomheder. Organisationen har også et par forslag til julegaveideer fra socialøkonomsike. virksomheder.
Læs mere: Klik her!

 

Global Seesaw er en socialøkonomisk virksomhed som arbejder med at forhindre udnyttelse af mennesker i forbindelse med menneskesmugling og prostitution.
Organisationen sælger miljøvenlige og fairtrade varer.
Læs mere: Klik her!

 

Social Enterprise Network i the Guardian har også samlet en lille liste med forslag.
Læs mere : Klik her!

 

Eden Project er en engelsk velgørende organisation og en socialøkomisk virksomhed som arbejder med formidling og læring omkring bæredygtighed gennem praktiske eksempler. Organisationen driver en butik med salg af bæredygtige gaveartikler. Overskud af salg fra butikken går til at igangsætte projekter, 
social og miljømmæssig bæredygtighed.
Læs mere: Klik her!

 

YES! Magazine's Green Holiday Gift Guide
Læs mere: Klik her!

 

Canadian Social Enterprise Marketplace.
Læs mere: Klik her!

 

Du kan også købe direkte hos danske socialøkonomiske virksomheder, hvor du f.eks. kan få gavekort til caféer, puder, tasker, honningprodukter, vintage tøj og meget andet.

Se SED´s liste over socialøkonomiske virksomheder i Danmark: Klik her!

 

Hvis du skulle have flere forslag til listen, så send dem til os kontakt.

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981