Kan socialøkonomiske virksomheder løse fattigdomsproblemerne

 

Monitor Deloitte har i april 2014 udgivet rapporten Beyond the Pioneer: Getting Inclusive Industries to Scale. Rapporten stiller skarpt på om "inclusive businesses", der også kan kaldes socialøkonomiske virksomheder, kan løse fattigdomsproblematikken.

 

Halvdelen af verdens befolkening lever for mindre end en 2,50 dollars om dagen. Over 1 milliard mennesker har ikke adgang til rent vand, 2,6 milliarder har dårlige sanitære forhold og hvert tredje barn i udviklingslandene har ikke tilstrækkelige gode boligforhold.
Størrelsen af de globale fattigdomsproblemer er overvældende.

 

Socialøkonomiske virksomheder har de seneste år kommet på banen som et middel til at i kampen mod fattigdomsproblemerne i verden. Samtidig er det tydeligt at mange af de socialøkonomiske virksomheder der arbejder på at bekæmpefattigdom har mange udfordringer og barriere.
Ifølge Deloitte rapporten har socialøkonomiske virksomheder muligheder for at skabe stor social effekt og radikalt at gøre noget ved fattigdomsproblemer, men de har behov for hjælpe og støtte fra traditionelle industri virksomheder og andre samarbejdspartnere for at kunne opskalere til et niveau, der gør at de kan gøre en reel forskel.

 

Følgende store initiativer har støttet rapportens tilblivelse: Omidyar Network, The MasterCard Foundation, Shell Foundation, Bill & Melinda Gates Foundation, The David and Lucile Packard Foundation, Global Impact Investing Network / Department for International Development (UK), The Rockefeller Foundation, United States Agency for International Development og The William and Flora Hewlett Foundation

 

Læs rapporten: Klik her! 

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981