Halcyon Incubator

 

Halcyon Incubator er et vækstprogram i Washington, D.C., som tilbyder sociale entreprenører et 14 måneders program gratis kontorlokaler, støtte og support til forretnings- og organisationsudvikling, PR, mentorskab og adgang til et netværk af mulige finansieringskilder.

 

Programmet har netop valgt 8 sociale entreprenører til det kommende programforløb. De er udvalgt ud af ca. 200 ansøgere.
Præsentation af de 8 kan ses her

 

 The Halcyon House i Washington er det fysiske hjemsted for Halcyon vækstprogrammet, der er en del af S&R Foundation’s www.sandr.org/ arbejde for social innovation.
S&R Foundation tror på at talentfulde individer med anderledes ideer har kapacitet til at skabe social forandring. Derfor har de sat fokus på at søge efter sociale entreprenører, som har ideer, der kan være med til at løse nogen af de mest presserende globale problemer, vi står over for i dag. Det kan være i forhold til sundhed, fattigdom, teknologi, uddannelse eller energi.

 

For at hjælpe dem med at realisere deres ideer til bæredygtige forretningsmodeller, har man iværksat ”Halcyon Incubator”. De sociale entreprenører som vælges til vækstprogrammet udnævnes til ”Fellows”.
Halcyon vækstprogrammet stiller de deltagende sociale entreprenører rimelig frit. Der er således ingen krav om, at de på forhånd skal vide om deres virksomhed skal udmønte sig i en for-profit, nonprofit, eller offentlig virksomhed. Hvis der skulle være en forventning er det, at de sociale entreprenører skal realisere deres ideer for at opnå meningsfuld og positiv social forandring.

 

Programmet er delt ind i tre faser:

I de første 4 måneder bor og arbejder de udvalgte sociale entreprenører i Halcyon House, og er her omgivet af ligesindede innovatorer og af vækstprogrammets egne konsulenter og medarbejdere.
De sociale entreprenører får kontorpladser, tekniske hjælpemidler og udstyr som kan hjælpe dem med at udvikle deres ide. Her ud over deltager de i daglige uddannelsesseminarer, og oplæg fra ledere fra forretnings- uddannelses området samt fra civilsamfundsorganisationer, som kan bidrage med indsigter, forslag og best practice eksempler i forhold til at udvikle deres ide. Programmet afholder også adskillige netværksarrangementer med partnere, sponsorer og andre interessenter nærområdet og globalt.
De 4 måneder afsluttes med, at de sociale entreprenører præsenterer deres ide (der hvor den nu er udviklet til) for repræsentanter fra alle tre sektorer.
Efter den første 4 måneders periode kan de sociale entreprenører bede om yderligere 4 måneders forlængelse af opholdet på Halcyon House. Men de kan også vælge at arbejde videre udenfor Vækstprogrammets residens og evt. Nøjes med at låne lokaler efter behov.

 

Ellers er det hensigten at man går videre til anden fase, hvor de sociale enterprenører arbejder videre på deres ideer i Halcyon House og har adgang til de samme ressourcer for at udbygge deres netværk, sikre finansiering og til sidst iværksætte deres socialøkonomiske virksomhed, som en reel organisation.

 

I sidste fase flytter de sociale entreprenører ud fra Halcyons beskyttende rammer, men er fortsat tilknyttet vækstprogrammets netværk og kan fortsat få support fra Halcyons forskellige partnere.

 

Læs mere om vækstprogrammet Halcyon Incubator: Klik her!

 

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981