Habi Footware

 

Habi er en filippinsk socialøkonomisk virksomhed etableret i juli 2011. Virksomheden sigter mod både at skabe økonomisk overskud og positiv social effekt ved at fremstille banebrydende og 100% filippinske fremstillet fodtøj til mænd og kvinder.

 

Habi sælger ikke bare fodtøj. De kunder der køber HABI´s produkter er samtidig med til at signalere at man bekymre sig for sociale forhold og er opmærksom på miljøet. Som socialøkonomisk virksomhed sigter HABI mod at bidrage til positiv social forandring på tre måder:

 

For det første forsøger man at hjælpe mødre i Kawan ni Sto. Nino ved at give dem mulighed for oplæring og at få et levebrød.
For det andet arbejder man på at reducere affald ved at upcycling affalds tøj og stof og lave dem til fodtøj.
Og endelig er man med til at fremme en forandring i livsstil gennem komfortable og ansvarlig mode.

 

I den nærmeste fremtid ønsker Habi at udvide sortimentet med andre mode produkter og beklædningsgenstande, som er fremstillet af philipinsk vævede materialer.

 

Habi Footwear arbejder i partnerskab med et fattigt byområde Kawan ni Sto. Nino i Quezon City. Området består af ca. 300 familier. 7 af mødrene i disse familier har foreløbigt fået beskæftigelse i Habi med at væve stof til fodtøj. De får 40-60 filippinske Pessos for hvert par de fremstiller (ca. 5-7 danske kr.)og det er godt betalt, da det svarer til ca. 3 gange markedsprisen.
Habi håber på at kunne gavne lokalområdet ved at tilbyde oplæring i både lette og mere tungtvejende kompetencer gennem beskæftigelsesprogrammer, oplæring i at håndtere sin økonomi og teambuilding aktiviteter. Habi ønsker på sigt også at hjælpe byområdet med at opbygge et egentligt cooperativ.

 

Læs mere om HABI Footware: Klik her!

 

Se også artikel i femalenetwork om Habi Footware: Klik her! 

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981