Frivillighedens logik og dens politikFrivillighedens politik og dens logik

 

Frivillighedens logik og dens politik er en ny bog af Anders la Cour, der er lektor ved institut for ledelse, politik og filosofi på CBS.

 

I en tid hvor frivillighed er populær som aldrig før og fremhæves som en vigtig ressource for udviklingen af vores velfærdssamfund, er det også vigtigt at stille spørgsmål og reflektere. Det er netop, hvad Anders la Cour gør. Bogen behandler bl.a. sprøgsmål som, hvordan det er frivilligheden er frivillig? Hvordan adskiller den sig fra en professionel omsorg? Hvorfor er den så svær at lede og formulere politikker for? Og hvorfor er det, at både staten, kommunerne, fagforeningerne og de frivillige organisationer tager fejl af den, når de forsøger at formulere klare grænser mellem de frivillige og de professionelles ansvars- og opgaveområder?

 

Anders la Cour kommer frem til en større kritik af den herskende politik på området og peger samtidig på, hvordan en ny frivillighedspolitik må gøre op med de gamle dogmer.

 

Bogen lægger op til diskussion om, hvordan frivilligheden er frivillig, og hvorfor den er så vanskelig at strukturere og kontrollere.
Intentionen med bogen er at gøre os klogere på, hvorfor der er grænser for frivillighedens organisering, og hvad det er, der er dens mest væsentlige dynamik.

 

Fakta om bogen
Titel: Frivillighedens logik og dens politik – en analyse af den personrettede frivillige sociale indsats og statens frivillighedspolitik.
Forfatter: Anders la Cour
Forlag: Nyt for Samfundsvidenskaberne
Udgivet: April 2014
Bogen er på 182 sider og koster 210 kroner. Den kan købes hos forlaget: Klik her! 

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981