For Common CauseFor Common Cause

 

For Common Cause er et engelsk crowdfunding site, som gør det muligt for mennesker at arbejde direkte sammen med mennesker fra udsatte grupper og hjælpe dem med at starte micro-virksomheder og blive økonomisk uafhængige.

 

For Common Cause har fjernet mellemledet, så mennesker arbejder direkte sammen med udsatte og dermed også ser den indflydelse, de har på de udsattes liv.
Crowdfunding sitet arbejder med talentfulde iværksættere, som er på kontanthjælp, er mellem 18 og 30 år, fra lavindkomst områder, som har oplevet vold i hjemmet, hjemløshed eller langtidsledighed.
De mennesker der ønsker at gøre noget positivt, kan nu på sitet møde mennesker, der har brug for hjælp ved at simpelt hen at browse gennem de forskellige micro-virksomheder på sitet og kontakte dem direkte.

 

Man kan støtte og hjælpe på mange måder. F.eks. ved at tilbyde frivillig arbejdskraft, hjælp til PR og markedsføring, give donationer helt ned til 20 pund, donerer gammelt IT udstyr. Man kan også tilbyde forskellige former for services til reduceret pris, børnepasning eller kontor- og butikslokaler.
Donorer og supportere belønnes med håndværk og produkter, som iværksætterne producerer og tilbyder, og det er alt fra lertøj til franskundervisning.

 

Sitet har fået bred opbakning fra regering, virksomheder, fællesskaber og frivillige foreninger. De deltagende iværksættere bliver screenet og anbefalet af forskellige støtteorganisationer.
Common Cause´s arbejde handler i høj grad om at styrke iværksætterne og hjælpe dem med at realisere deres drømme ved at give dem den støtte og support de har brug for.

 

Platformen er et konkret bud på at gøre noget ved arbejdsløsheden og hjælpe udsatte, der har en god ide med at skabe et levebrød, og platformen har allerede hjulpet mange.


Common Cause er startet af tidligere nødhjælpearbejder Karen Snow, som et alternativ til de ellers meget top-down prægede tilgange til fattigdomsbekæmpelse.
Hendes forskning viste at mange udsatte ofte selv havde svaret på, hvordan de kan skabe et bedre liv, men manglede adgang til ressourcer for at kunne realisere det. Samtidig viste hun også, at der var mennesker, som gerne ville hjælpe, de der havde brug og som samtidig gerne ville se den forskel deres hjælp betød for disse menneskers liv.
Crowdsourcing var en oplagt mulighed for at forbinde de to og på den måde skabe forbedringer for mennesker og samfund.

 

Læs mere om For Common Cause: Klik her! 

 

Kilde: Justmeans 

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981