FERD´s Årsrapport 2015

 

Den norske industri- og finanskoncern FERD har netop udgivet sin Årsrapport 2015 med virksomhedens resultater herunder også resultaterne fra Ferd SE, som står for Ferds arbejde med at støtte sociale entreprenører.

 

Ferd´s arbejde med sociale entreprenører har til hensigt at vise, at investeringer i socialt entreprenørskab er værdiskabende.
Ferd har siden 2009 investeret i sociale entreprenører, der reflekterer selskabets vision om at skabe varige værdier og sætte tydelige spor. Indtil nu har Ferd støttet 18 sociale entreprenører og deres virksomheder. Ferd investerer specifikt i sociale entreprenører der har børn og unge som målgruppe, og giver dem nye muligheder.
Støtten, der løber over 3-6 år, består både af kapital og af kompetencer indenfor forretningsudvikling. Ferd tilbyder også at hjælpe med bestyrelsesmedlemmer til de sociale iværksætteres virksomheder enten fra Ferd eller fra Ferds datterselskaber. Hensigten er at de sociale entreprenører og deres virksomheder skal være uafhængige af støtte efter denne periode.

 

Årsrapporten viser bl.a. følgende resultater for de sociale entreprenører Ferd har støttet:
- 980 unge er kommet i arbejde eller uddannelse som følge af Pøbelprosjektet  
- 145 unge har fået styr opå deres eget liv efter FROG-kurset udviklet af lyk-z&døtre  
- 69 unge har fået et team omkring sig og nye muligheder gennem Kjør for Livet  
- Projektet Lærervikaren er blevet lanceret. Det er en database der giver skolerne mulighed for at sikre eleverne fagligt og pædagogisk indhold i vikartimerne.

 

Herudover har Ferd SE i 2015 samlet 450 engagerede mennesker til sin årlige konference i Oslo med input fra Innovasjon Norge og Kommunal- og moderniseringsdepartementet. I den forbindelse lovede regeringen bl.a. at lave en ”kogebog” med retningslinjer til, hvordan kommuner kan samarbejde med sociale entreprenører og kommuner og Innovasjon Norge lovede at inddrage sociale entreprenører tydligere i deres startegi. Ferd SE har i 2015 udvidet organisationen med 2 årsværk for at styrke Ferds indsats med at støtte socialt iværksætteri.

 

Læs Ferds Årsrapport for Ferd SE her 

 

Læs mer om Ferd Sosiale Entreprenører og de sociale iværksættere som de støtter her

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981