Fairphone

 

Fairphone startede oprindeligt som en NGO-forening, der skulle øge opmærksomheden i forhold til forsyningskæden indenfor elektroniske produkter, men er nu sprunget ud som en socialøkonomisk virksomhed med produktion af smartphone.

 

Fairphone, der er baseret i Holland, sætter etikken højt og deres smartphone er produceret af konfliktfri materialer, der er sørget for at alle i leverandørkæden fra minearbejdere til samlebåndsmontører får en fair løn, der er taget hånd om affaldsproblematik og genbrug (f.eks. skal 3 euro fra hver solgt smartphone gå til at igangsætte genbrugsprojekter for elektronikaffald i lande hvor der ikke findes genbrugsordninger), der er transparens i prissætning, og man kan downloade virksomhedens leverandørliste.

 

Efter en crowdfunding kampagne i maj-juni i år havde Fairphone samlet kapital til at starte produktion af 5.000 smartphones, men pga. efterspørgslen, har virksomheden sat produktionen op til 25.000 telefoner, hvoraf de 14.000 allerede er solgte.
Fairphones smartphone kan indtil videre kun købes via virksomhedens website i Europa, men efter planen vil man udvide med detailssalg i 2014.

 

Læs mere om Fairphone og overvej dit næste smartphone-køb skal være socialøkonomisk: Klik her!

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981