Fabric of ChangeFabric of Change

 

Fabric of Change er en ny rapport fra Ashoka og C&A Foundation om, hvordan man gennem socialt entreprenørskab kan skabe forandring i beklædningsindustrien og gøre den mere bæredygtig.

 

C&A Foundation og Ashoka har indgået et samarbejde for at lancere Fabric of Change, et globalt initiativ, der fremmer sociale innovationer for at sikre en bæredygtig og retfærdig beklædningsindustrien.
Det treårige partnerskab støtter sociale iværksættere og deres ideer i at fremme de to parters fælles vision om at mode kan anvendes i det godes tjeneste.

 

Den globale beklædningsindustrien er en vigtig drivkraft for økonomisk vækst og giver økonomiske muligheder for millioner af kvinder og mænd i hele verden. Dog har industrien ofte vendt det blinde øje til de miljømæssige og sociale konsekvenser.
Denne Rapporten er en invitation til at gentænke mulighederne for et systemskifte i branchen ved at se den i gennem øjnene på sociale iværksættere.

 

Sociale iværksættere kan ofte være med til at tackle komplekse udfordringer og ændre mønstre på tværs af samfundet, fordi de gennem et utrættelig engagement og innovativ tænkning gentænker problemer og løsninger.
Rapporten har set på erfaringer fra førende sociale iværksættere og indsigter fra eksperter i branchen og disse erfaringer kan potentielt lukke op for transformationen af hele branchen til at blive mere bæredygtig. 

Ashoka og C&A Foundation understreger at deres arbejde med at transformere beklædningsindustrien fortsætter efter rapporten og de opfordre derfor alle, der har lyst til at deltage i dette arbejde til at kontakte initiativet på email: fabricofchange@ashoka.org

 

Om C&A Foundation
C&A Foundation er en privat fond tilknyttet den globale tøj forhandler C&A. Fonden arbejder for at omdanne modeindustrien til at være mere bæredygtig ved bl.a. at respekterer arbejdstagernes rettigheder, forbedrer menneskers levebrød og passe på miljøet. og sparer miljøet.
Fonden arbejder sammen med forskellge partnere for at opnå de bedst mulige resultater på længere sigt. Fra landmænd til fabriksarbejdere hjælper C&A Foundation medd at opbygge stærke og modstandsdygtige fælleskaber og lokalsamfund samfund i alle de lande man har med at gøre.
Se mere på: candafoundation.org

 

Om Ashoka
Ashoka er verdens største organisation og netværk for sociale entreprenører og er stiftet af amerikaneren Bill Drayton i 1980 i Washington.
Organisationen har over de sidste 30 år støttet mere end 3.000 sociale iværksættere med at løse nogen af verdens mest presserende problemer. Ashoka startede op i Skandinavien i 2012 med kontor i Stockholm.
I Skandinavien er Ashokas arbejde bl.a. støttet af Danfoss og blandt de Skandinaviske Ashoka Fellows er Thorkil Sonne og Jesper Juul fra Danmark.
Se mere på: ashoka.org el. changemakers.com 

 

Læs "Fabric of Change" rapporten her: www.changemakers.com/fabricofchange

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981