EU investering i udvikling af spanske socialøkonomiske virksomheder

 

28.11.2018

 

Den Europæiske Investeringsfond (EIF) har investeret 13 mio. euro i Creas Impacto og Ship2B - to fonde som begge støtter spanske socialøkonomiske virksomheder.

 

EIF investerer 10 millioner euro i Creas Impacto, der er den første institutionelle, sociale impact fond i Spanien, som støtter socialøkonomiske virksomheder både i opstarten og i senere faser.

 

EIF investerer også 3 millioner euro i Equity4Good, der forvaltes af Ship2B, som er en spansk fond, der accelererer socialøkonomiske virksomheder med stor social og / eller miljømæssig effekt.

 

Ifølge EIF's vicedirektør, Uli Grabenwarter, indgår fonden aftalen for at hjælpe socialøkonomiske virksomhederne både i opstarten og senere, og dermed også understøtte et stærkere økosystem for sektoren i Spanien.
Fonden håber samtidig at samarbejdet med Ship2B og Creas kan inspirere vækstprogrammer i andre europæiske lande som middel til at skabe flere bæredygtige forretningsmodeller i den socialøkonomiske sektor.

 

Investeringsaftalen er støttet af Den Europæiske Fond for Strategiske Investeringer (EFSI). EFSI er den centrale søjle i Investment Plan for Europe, den såkaldte Juncker-plan.

 

Læs mere på EU-Kommissionens hjemmeside her

 

Læs mere om EIF´s arbejde her

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981