Enabling CityEnabling City

 

Enabling City er en organisation, der arbejder for at fremme social innovation som en form for aktivt medborgerskab, især indenfor områder som bymæssig bæredygtighed og ”participatory governance”  (Inddragelse af borger i regeringsførelse).

 

Enabling City mener at adgang til inspiration er vigtigt. Organisationen bestræber sig på at reagere positivt på nutidens største udfordringer ved at inddrage den fantasi ,der ligger gemt i lokalsamfund og fællesskaber som et middel til at skabe social forandring.

 

Organisationens arbejde sætter gang i nye måder at tænke deltagelse, opmuntring af eksperter og entusiaster for at generere viden og indsigt, som kan lede til positiv forandring. Enabling Citys arbejde består bl.a. i at producerer fantasifuld forskning som afdækker kreative muligheder og er med til at gøre teori til handling.

 

Enabling City driver også konsulent virksomhed, hvor der arbejdes med en stor vifte af forskellige dedikerede forandringsagenter (forskere, kreative fællesskaber, planlæggere, progressive organisationer og sociale iværksættere). Det sker med henblik på at gøre byer bedre at leve i, mere inklusive og mere robuste.
Organisationen arbejder med at udvikle koncepter og praktiske værktøjer, som kan stimulere offentligt engagement, fremme en samskabelses kultur og åbenhed, og på en dynamisk måde at gentænke, hvad byer og deres borgere har af potentiale i forhold til selv at være i stand til at handle.
Enabling City hjælper både enkeltpersoner og institutioner med at teste nye ideer, at skabe større effekt og finde samarbejdspartnere.


Enabling City er grundlagt i 2010 drives af Chiara Camponeschi med støtte fra et lille team af dedikerede medarbejdere og internationale partnere. Hvis man har ideer til samarbejde eller har behov for skræddersyet hjælp til sit projekt er man velkommen til at kontakte organisationen. Chiara Camponeschi, der oprindelig er fra Italien, er ph.d.-studerende ved University of Guelph (Canada), gæsteforsker ved Malmö Universitet og har i mange år beskæftiget i spørgsmål vedrørende borgerdeltagelse og initiativer, der former mere bæredygtige byer.

 

I starten af maj 2015 var Chiara keynote speaker ved Future Week Malmö, og i forbindelse med udgivelsen af sin nye bog ”Enabling City Volume 2: Enhancing Creative Community Resilience” afholder Chiara Camponeschi en event i København d. 2. juni 2015.
Læs mere om eventen i København her
 

 

Læs mere om Enabling City her 

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981